Stengt skole i Nordland

Ute var det 20 minusgrader - inne var det 10 grader. Elevene ble sendt hjem.

Foto: Privat
Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da rektor Inger Grethe Johansen på Trones skole i Beiarn i Nordland kom på skolen i dag var det bare 10 grader inne i skolebygningen.

Sendte elevene hjem
- Det var blitt noe feil med varmeanlegget i løpet av natten. Et relee hadde blitt ødelagt og dermed var det ingen annen utvei enn å sende elevene hjem igjen. Det var under grensen for å ha dem på skolen, sier rektoren til Dagbladet.

Av de 79 elevene som går på skolen hadde 1. til 4. trinn allerede planlagt svømming i kommunens basseng. Elevene fra 5. til 10. klasse fikk seg imidlertid en fridag ekstra.

Skoledag i morgen
- Men nå går alt så meget bedre. Elektrikerne har utbedret problemet og i morgen skoler vi som normalt, sier Inger Grethe Johansen som poengterer at 20 minusgrader ikke er spesielt kaldt.

- Det er en nydelig og ganske normal vinterdag med et fantastisk lys. Mye bedre enn slapseføre og regn, sier rektoren med stor overbevisning.

Kulderekord
Hele landet opplever lave temperaturer i dag. Finnmarksvidda, det indre Østlandet og Røros er de stedene med virkelig lave temperaturer i dag. Kaldest er det i Kautokeino som kan få ned mot minus 29 grader til kvelden. Men ennå er det et stykke igjen til kulderekorden som ble registrert den 27. januar i 1999. Da var det hele 50,3 kuldegrader.

Mildvær
- Akkurat nå er det bare mildvær her. Det er minus 22 grader og ingen problem, sier snekker Ole Johnny Johansen på telefon fra Kautokeino. For øyeblikket jobber han innendørs, noe som slett ikke er å forakte.

- Det er en fordel nå. Maskiner og utstyr fungerer dårlig hvis det blir for kaldt. Jeg har jobbet ute i minus 23 grader, men da må man klare seg uten spikerpistol og finne frem hammer`n, sier snekkeren.

Kaldere i Oslo
Lengre sør i landet begynner det å bli kaldt, men ingen unormale temperaturer. I Oslo har det blitt kaldere og i følge Statsmeteorolog Pål Evensen har vi mer i vente:

— De blir fortsatt kaldt i hele landet og de neste døgnene kan det bli enda litt kaldere i Sør-Norge, sier han til yr.no.