Stengt Tønsberg-skole i sjokk etter trusler

- Det er noen som ikke vil oss vel.

STENGT: Det ble i natt sendt inn trusler mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Foto: Peder Gjersøe
STENGT: Det ble i natt sendt inn trusler mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Foto: Peder GjersøeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Greveskogen videregående skole i Tønsberg er i dag stengt på grunn av en trussel fremsatt på nettstedet Jodel. Vestfold politidistrikt har i formiddag bedt om bistand fra bombegruppa til Oslo politistasjon for å gjennomsøke bygningene.

Greveskogen ligger på Eik i Tønsberg og har drøyt 1100 elever fordelt på fire ulike utdanningsprogrammer. Rektor Hans Kristian Voje forteller om sjokkerte ansatte og elever som mottok nyheten i dag tidlig.

- Det er en trist situasjon. I løpet av natta kom det inn klare trusler mot skolen på en app som heter Jodel. Politiet har rådet oss til å holde skolen stengt, sier Voje til Dagbladet.

Flere urovekkende hendelser Appen Jodel gjør det mulig å sende ut meldinger anonymt til en stor gruppe mennesker i et bestemt geografisk område.

Det skal foreløpig ikke være kjent hvem som står bak, men Greveskogens rektor forteller om flere urovekkende hendelser det siste døgnet.

- Det var en mer generell trussel om at noe alvorlig ville skje på skolen. Det tolker vi slik at vi og politiet ikke vil ta noen sjanser med sikkerhet. I tillegg drev enkelte med sjikane mot elever og ansatte på Jodel i går. Flere brannalarmer på skolen ble også utløst. Det er noen som ikke vil oss vel, sier Voje.

- Sjokkerte Både elever og ansatte ble i morgentimene informert om truslene og at skolen ville holdes stengt. Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

- Både ansatte og elever synes det er veldig trist. De er sjokkerte. Vi er en skole som er kjent for et veldig godt miljø og elevene er veldig lei seg over det som skjer nå, forteller Voje.

- Hvordan følger dere opp denne situasjonen?

- Vi må hele tiden ha god kontakt med politiet og få råd fra dem rundt det.

- Blir det undervisning i morgen?

- Der for tidlig å si noe om det nå. Vi vil se det an ut fra politiets arbeid, sier Greveskogens rektor.

Politiet oppdaterer saken Vestfold politidistrikt etterforsker saken. Talsperson Anne Meier bekrefter truslene overfor Dagbladet.

- Vi har mottatt trusler mot Greveskogen videregående skole. Den er nå stengt, sier Meier.

- Hva går trusselen ut på?

- Det kan jeg ikke si noe om. Saken vil oppdateres, sier Meier.