Stengt ute fra homodebatt

KrF-nestleder Inger Lise Hansen sendt på dør av Dagfinn Høybråten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den liberale KrF-nestlederen Inger Lise Hansen (25) ble bedt om å forlate møtet da partiets stortingsgruppe skulle diskutere ekteskap for homofile, skriver VG i dag.


På den måten sørget Dagfinn Høybråten for at den unge nestlederen ikke kom til orde på møtet før sommeren, da stortingsgruppa diskuterte kjønnsnøytral ekteskapslov.
 
Det kunne han gjøre fordi Hansen ikke tilhører KrFs stortingsgruppe.

- De valgte å diskutere saken da det ordinære gruppemøtet som jeg møter fast i, var over, sier Inger Lise Hansen til VG.

Hun hevder at det ikke er vanlig at stortingsgruppa velger å gjennomføre slike møter alene.

KrF-leder Høybråten ønsker ikke å svare på hvorfor Inger Lise Hansen ble bedt om å forlate møtet før homodebatten.

«Viser til sekretariatsleders redegjørelse, ønsker ikke å kommentere interne møter», skriver KrFs informasjonssjef Erik Lunde i en sms til avisa på vegne av Høybråten.

Inger Lise Hansen ønsker ikke å kommentere hvordan hun reagerer på at hun ble hindret fra å delta i gruppedebatten rundt kjønnsnøytral ekteskapslov.

- Jeg har ikke noe behov for å utbrodere hva jeg mener om interne forhold i partiet. Dagfinn Høybråten og jeg har et godt forhold, sier Hansen til Dagbladet.no.

UTESTENGT: KrF-leder Dagfinn Høybråten stengte sin liberale nestleder Inger Lise Hansen ute fra en intern debatt om kjønnsnøytral ekteskapslov. Foto: JEFF GILBERT/SCANPIX
UTESTENGT: KrF-leder Dagfinn Høybråten stengte sin liberale nestleder Inger Lise Hansen ute fra en intern debatt om kjønnsnøytral ekteskapslov. Foto: JEFF GILBERT/SCANPIX Vis mer