Stengte E6

E6 nord for Hamar ble stengt grunnet ulykker og glatt veibane onsdag kveld. Nå er veien åpnet igjen.

Det er meldt om vanskelige kjøreforhold under juletrafikken. Følg trafikkmeldingene og været her. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 22.43 skriver Innlandet politidistrikt at E6 er åpnet for fri ferdsel begge veier.

Klokka 21.20 var det en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil. En politibil ble påkjørt i forbindelse med ulykken, skrev politiet på Twitter.

Dersom du er på vei til Bodø fra Oslo kan du dermed ikke lenger kjøre E6 - som bandet D.D.E. omtaler som «den strakest vei'n».

Det skal ikke være snakk om personskader i forbindelse med ulykkene, melder politiet.

- Det skjedde et sammenstøt mellom en personbil og lastebil, og da politipatruljen vår dro dit for å ivareta de involverte, ble de truffet av en bil som kom bak – siden det er så glatt, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Terese Bylterud, til Dagbladet.

Hun sier at de har tilkalt entreprenør og strøbil, men at det foreløpig er så glatt at det ikke er forsvarlig å drive bergingsarbeid på stedet.

- Derfor stenger vi E6-en. Vi håper å få åpnet den så fort som mulig, men må avvente vegvesenets strøbil og Vikings berging, sier Bylterud.

Venter ikke kø

Trafikkoperatør Tomas Eriksen i Vegtrafikksentralen sier til Dagbladet at det ikke er forventet kø som følge av stenginga.

- Hva slags følger får dette?

- Det er ganske lite egentlig, det har skjedd midt mellom avkjøringsrampa og innkjøringsrampa, så trafikken omdirigeres bare via avkjøringsrampa. Trafikkavviklingsmessig så har det ikke så mye å si. De har bare stengt en del av E6 for å få arbeidsro, sier han.

- Forventes det kø?

- Nei, ikke som følge av den stenginga her.

Eriksen forteller Dagbladet at entreprenør er på vei ut med biler som skal salte veien. Han ber likevel bilister være obs på veiforholdene i Sør-Norge.

- Det er greit å være på vakt i hele østlandsområdet egentlig, det er varierende vær nå med varierende nedbør i hele Sør-Norge, sier han og legger til:

- Dette er veldig typisk førjulsvær.

- Såpeglatt

E18 nord i Vestfold er også stengt i begge retninger. Det skriver Brannvesenet på Twitter.

- E18 er stengt i begge retninger inntil det blir saltet, det er såpeglatt, har aldri opplevde det slik noen gang før, sier utrykningsleder Daniel Weberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer