Stengte Georgias tv-stasjon på direkten

- Vi er ikke på lufta, var det siste ankermannen fikk sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Georgia har innført en 15 dager lang unntakstilstand som følge av opptøyene rettet mot president Mikhail Saakasjvili i hovedstaden Tblisi.

Ifølge ministeren for økonomisk utvikling i Georgia, Georgy Arveladze, gjelder unntakstilstanden også for nyhetssendinger på fjernsyn.

Derfor ble tv-kanalen Imedi, som er eid av opposisjonsvennlige Badri Patarkatsishvili, stengt med makt mens nyhetssendingen gikk direkte.

De to ankerne som ledet sendingen brøt plutselig opp, og en av Georgias mest populære nyhetsopplesere inntok stolen foran tv-kameraene.

- Jeg ønsker å fortelle dere at elitestyrker har inntatt Imedi tv. De er maskerte, og tok seg inn i bygningen uten forvarsel. Da presidenten annonserte unntakstilstanden i sin egen tv-tale, trodde vi at Imedi tv i det misnte ville få fortsette å sende. Nå ønsker jeg å be myndighetene holde tilbake, og oppfordre folkene deres til ikke å skade noen av våre ansatte. Vi kommer ikke til å gjøre motstand. All oppførsel som skader våre ansatte vil være deres ansvar. Akkurat nå kan jeg høre leven i tv-bygningen. Det skjer noe forferdelig her. Vi er fortsatt på lufta, men de har akkurat kommet inn i bygningen, rakk Georgy Kargamadze å si før lysene i tv-studioet ble skrudd av.

- De har skrudd oss av, vi er ikke på lufta, ble det siste han sa mens sendingen gikk.

President Saakasjvili mener høytstående offiserer i russisk etterretning står bak oppstanden i landet, og varsler allerede nå at Georgia vil utvise flere som jobber ved den russiske ambassaden i Tblisi. Samtidig hevder statsminister Zurab Nogaideli at myndighetene allerede har avverget et kuppforsøk.

I tillegg til Imedi, er også den lokale tv-stasjonen i Tblisi, Kavkazia, tatt av lufta av myndighetene i Georgia.