Stengte Georgias tv-stasjon på direkten

- Vi er ikke på lufta, var det siste ankermannen fikk sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Georgia har innført en 15 dager lang unntakstilstand som følge av opptøyene rettet mot president Mikhail Saakasjvili i hovedstaden Tblisi.

Ifølge ministeren for økonomisk utvikling i Georgia, Georgy Arveladze, gjelder unntakstilstanden også for nyhetssendinger på fjernsyn.

Derfor ble tv-kanalen Imedi, som er eid av opposisjonsvennlige Badri Patarkatsishvili, stengt med makt mens nyhetssendingen gikk direkte.

De to ankerne som ledet sendingen brøt plutselig opp, og en av Georgias mest populære nyhetsopplesere inntok stolen foran tv-kameraene.

- Jeg ønsker å fortelle dere at elitestyrker har inntatt Imedi tv. De er maskerte, og tok seg inn i bygningen uten forvarsel. Da presidenten annonserte unntakstilstanden i sin egen tv-tale, trodde vi at Imedi tv i det misnte ville få fortsette å sende. Nå ønsker jeg å be myndighetene holde tilbake, og oppfordre folkene deres til ikke å skade noen av våre ansatte. Vi kommer ikke til å gjøre motstand. All oppførsel som skader våre ansatte vil være deres ansvar. Akkurat nå kan jeg høre leven i tv-bygningen. Det skjer noe forferdelig her. Vi er fortsatt på lufta, men de har akkurat kommet inn i bygningen, rakk Georgy Kargamadze å si før lysene i tv-studioet ble skrudd av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer