- Stengte grenser kan ikke verne oss mot terror

- Vi skal nedkjempe ISIL, sier statsminister Erna Solberg.

IKKE STENGE: Terroren stoppes ikke ved å stenge grenser, sa statsminister Erna Solberg i talen til Høyres sentralstyre i dag. Hun sier det handler om konfliktforebygging, kamp mot ISIL, bedre etterretning og beredskap og forebygging av  radikalisering. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IKKE STENGE: Terroren stoppes ikke ved å stenge grenser, sa statsminister Erna Solberg i talen til Høyres sentralstyre i dag. Hun sier det handler om konfliktforebygging, kamp mot ISIL, bedre etterretning og beredskap og forebygging av radikalisering. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampen mot terror var viet stor plass i talen statsminister og Høyre-leder Erna Solberg holdt for Høyres sentralstyre i formiddag.

Med unntakstilstand i de europeiske hovedstedene Paris og Brussel har politiske ledere og andre uttalt at vi må lære oss å leve med terrorfaren.

Kampen nytter - Vi skal ikke venne oss til å leve med unntakstilstand. I Paris og Brussel er unnntakstilstanden nå knyttet til jakten på mistenkte. Det er viktig å huske at det har vært perioder med terrortrusler opp gjennom årene. Det har gått litt opp og ned. Så det er ingen tvil om at svaret er å presse ISIL mer. På samme måte som Al-Qaida har blitt betydelig redusert i sin evne til å foreta angrep i våre samfunn, vil ISIL etterhvert bli det.

Statsministeren mener det er blitt færre fremmedkrigere.

- Foreløpige tall tyder på at det er færre fremmedkrigere som har reist ned det siste året. Det virker som rekrutteringen av fremmedkrigere fra Norge går ned, det er tegn til at PST har brutt opp noen av nettverkene, og noen er også drept i Syria. Derfor har de ikke samme rektrutteringsevne derfra. Vi skal også huske at det er mange angrep som er avverget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer