Stengte Kastrup etter funn av mistenkelig pakke

Flyplassen i København åpnet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funn av en mistenkelig pakke førte til at deler av Københavns flyplass ble stengt i to og en halv time tirsdag.

Politiet rykket ut ved 7.30-tiden og sperret av terminal 2 og et parkeringshus like ved. Samtidig ble passasjerer og ansatte evakuert. Først over to timer senere ble terminalbygningen åpnet for trafikk igjen.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste politiet at det var en pakke som var levert inn til godstransport som førte til at det ble varslet om en mulig bombetrussel.

- På grunn av terrortruslene mot Danmark, rykket vi rutinemessig ut, opplyste polititalsmann Jens Jespersen på pressekonferansen.

En stor politiaksjon ble iverksatt, og bombeeksperter undersøkte pakken. De kunne imidlertid konstatere at den ikke inneholdt noe farlig. Jespersen vil imidlertid ikke si hva pakken inneholdt eller hva som gjorde at det ble slått alarm.

Stengningen av terminalen førte til en del forsinkelser i flytrafikken, og om lag 1.600 passasjerer ble berørt, opplyser en talsmann for Københavns lufthavn. Blant flyselskapene som bruker Terminal 2, er Norwegian, Ryanair, EasyJet, Singapore Airlines, Finnair, Air France, KLM og Qatar Airways.

(NTB)