Stengte klinikk ved Universitetet i Oslo med umiddelbar virkning. Kan være i strid med lovverket

Psykologistudentene raser etter at klinikken deres ble stengt med umiddelbar virkning. - Dette rammer først og fremst dem som er under behandling, sier studentrepresentant Julie Wasmuth.

KLINIKK STENGES: Universitetet i Oslo opplyser at det har kommet frem forhold som kan tyde på at dagens klinikkdrift ved Psykologisk institutt kan være i strid med gjeldende lovverk. Tirsdag ble klinikken stengt med umiddelbar virkning. Det får studentene til å rase. Psykologisk institutt ligger under Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Foto: NTB Scanpix
KLINIKK STENGES: Universitetet i Oslo opplyser at det har kommet frem forhold som kan tyde på at dagens klinikkdrift ved Psykologisk institutt kan være i strid med gjeldende lovverk. Tirsdag ble klinikken stengt med umiddelbar virkning. Det får studentene til å rase. Psykologisk institutt ligger under Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Universitetet i Oslo opplyser at det har kommet frem forhold som kan tyde på at dagens klinikkdrift ved Psykologisk institutt kan være i strid med gjeldende lovverk. Tirsdag ble klinikken stengt med umiddelbar virkning.

Universitas omtalte saken først.

- Universitetet i Oslo ser alvorlig på denne saken. Det skal ikke være noen tvil om at all virksomhet ved UiO er i samsvar med gjeldende lovverk. Universitetsledelsen følger opp saken i tett samarbeid med ledelsen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Psykologisk institutt, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe i en pressemelding.

- Systemmessige forhold

Pressekontakt ved Universitetet i Oslo, Anders Lundell, forteller til Dagbladet at klinikken stenges som følge av systemmessige forhold. Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke forhold det er snakk om.

- I forbindelse med arbeidet med å innlede et samarbeid med Lovisenberg Diakonale sykehus om klinikkdrift, har det kommet frem forhold som kan tyde på at dagens klinikkdrift ved Psykologisk institutt ikke er i henhold til gjeldende lovverk. Stengingen skjer på bakgrunn av systemmessige forhold, og er ikke knyttet til enkeltsaker, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer