Stengte motorvei for å redde tøytiger

Politiet stilte opp da Amy (10) mistet kosedyret sitt ut av takluka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Engelske Amy Osborne og familien hennes var på vei hjem fra bilferie i Essex da tiåringens kosedyr forsvant ut takluka. Tøytigeren Tyrone ble tatt av et vindkast og havnet på den sterkt trafikkerte motorveien M11.

Leteaksjon

Amy fortvilte over tapet av sin fem år gamle følgesvenn. Familien valgte derfor å ta av fra motorveien ved neste avkjøring og kjørte tilbake for å lete etter kosedyret. Uten hell.

- Den lå i midtrabatten, så det var ikke så mye vi kunne gjøre, sier pappa Simon til BBC.

Simon Osborne øynet likevel håp. Han ringte politiet i Essex, som valgte å stenge en del av motorveien for å plukke opp tøytigeren.

- I desperasjon ringte vi trafikkpolitiet. De ringte oss tilbake etter at vi var kommet hjem og sa at de hadde klart å finne den lille tingesten. Deretter sendte de den til oss i posten, sier han.

Tiger i posten

Amy kan trolig hente tøytigeren sin på postkontoret hjemme i Kent i dag. Foreldrene hennes skryter uhemmet av lovens lange arm.

- Jeg synes det er fantastisk, sier pappa Simon til BBC.

En talsmann for Essex-politiet kaller aksjonen for en «mindre ubeleilighet», og sier de stengte motorveien i bare noen få minutter mens kosebamsen ble hentet i sikkerhet. Han er ikke enig med kritikere som mener dette er misbruk av politiets ressurser.

- Enhver forelder vet hvilken påkjenning det er for et barn å miste et slikt leketøy.