Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stengte sju byggeplasser

Arbeidstilsynet har denne uka stengt sju byggeplasser i Oslo. Samtlige ble stengt på timen på grunn av manglende sikring. Flere vil bli politianmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har stanset arbeider på alle sju byggeplassene vi har vært på, sier inspektør Stein Bjørndal i Arbeidstilsynet til TV 2. Han mener at det nedslående resultatet vitner om en bransje hvor regelverket blir overholdt i veldig liten grad.

- Det er preget av hastverk. Det er preget av priser som er presset. Og veldig ofte er det sikkerheten som lider på grunn av det. Det går over stokk og stein, sier Bjørndal.

Et av de groveste tilfellene ble avdekket på Skullerud i Oslo, der arbeiderne jobbet uten sikring 15 meter over asfalten.

- Det er grotesk, sier Bjørndal, som selv hadde problemer med å komme seg trygt opp og ned av taket på Skullerud. Byggeplassen ble stengt umiddelbart. Alle EU- og EØS-land gjennomfører denne uken en aksjon mot fallulykker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media