Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stengte skolene etter at elever fikk i hjemmelekse å skrive den islamske trosbekjennelsen

Foreldre mener læreren indoktrinerte elevene.

 HER ER OPPGAVEN: Geografilæreren har blitt truet på livet etter at hun ba elevene sine om å øve seg på øvelser i kalligrafi. Foto: Reuters
HER ER OPPGAVEN: Geografilæreren har blitt truet på livet etter at hun ba elevene sine om å øve seg på øvelser i kalligrafi. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Augusta fylke i delstaten Virginia stengte fredag alle sine skoler etter at elevene på en videregående skole fikk i hjemmelekse å skrive muslimenes trosbekjennelse på arabisk kalligrafi, ifølge The Washington Post.

Læreren som ba elevene om å skrive trosbekjennelsen skal ha blitt bombardert med hatmeldinger og trusler fra sinte amerikanere og foreldre som ønsker hennes hode på en stake.

Skoledistriktet i fylket tok truslene så alvorlig at de stengte alle skoler i fylket og ba alle elever og ansatte holde seg hjemme på fredag, ifølge avisa.

Hevder læreren indoktrinerte elevene I en pressemelding sier skoleinspektør Eric Bond at elevene aldri ble bedt om oversette uttrykket eller bedt om å resitere det på noe som helst måte. Elevene hadde tidligere blitt bedt om å gjøre liknende kalligrafiøvelser på kinesisk.

I oppgaven sto det:

«Dette er trosbekjennelsen i islam skrevet på arabisk. Prøv å kopiere skriften i feltet under. Dette bør gi deg en idé om den kunstneriske kompleksiteten til kalligrafi.»

Randy Fisher, den lokale sheriffen, sier at læreren fikk hatefulle meldinger fra foreldre hvor det sto at hun indoktrinerte elevene. Bilder av halshogde menneskekropper ble sendt til skolens rektor.

I en uttalelse lagt på skoledistriktets hjemmeside står det at de var bekymret over tonen og innholdet i meldingene de hadde mottatt, og så seg dermed nødt til å be 10 000 elever om å bli igjen hjemme på fredag.

- Vi beklager å måtte ta denne avgjørelsene, men etter anbefaling fra politi og skolestyret i Augusta ønsker vi å vise forsiktighet, heter det i uttalelsen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Stengte skolene i Los Angeles Tidligere denne uka ble alle skolene i Los Angeles Unified School District stengt etter at en bombetrussel ble ringt inn til et av skoledistriktets styremedlemmer.

Det er uklart når trusselen kom og hvem som fikk den, men de så såpass alvorlig på situasjonen at de ba alle elevene og ansatte holde seg hjemme på tirsdag.

- FBI har blitt gjort oppmerksom på trusselen, og alle skoler blir nå gjennomsøkt av politiet. På grunn av det store antallet skoler, er det ventet at dette vil ta resten av dagen, sa skolesjef Ramon Cortines.

- Jeg tar ingen sjanser på å la barn komme til bygninger før jeg vet at de er trygge. Som skolesjef vil jeg ikke ta sjanser med elevenes liv, sier han.

Ifølge skolesjefen er det hendelsene i San Bernardino, der 14 personer ble drept, som har gjort at de nå er ekstra forsiktige etter den nye trusselen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media