Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stengte veier på grunn av rasfare i Troms

Rundt 1 000 mennesker er isolerte som følge av været.

STENGT: Frykten for flere ras har ført til at en rekke veier er stengt i Troms. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
STENGT: Frykten for flere ras har ført til at en rekke veier er stengt i Troms. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tettsteder i Troms er isolert som følge av stengte veier og betydelig snøskredfare i området. Rundt 1.000 mennesker er isolerte i Berg kommune, opplyser ordføreren.

Det gikk flere ras natt til lørdag, og frykt for enda flere ras har ført til at minst sju veier er stengt på Senja i Sør-Troms. Kommunene Berg, Torsken, Lenvik og Tranøy er rammet, melder NRK.

Rundt 1.000 personer er isolerte i Berg kommune, opplyser ordfører Guttorm Nergård.

- Vi sitter her nedsnødd og innesnødd i jula. Satellittelefonene er plassert ut på Berg sykehjem på Skaland og på Strandheimen eldresenter i Senjahopen, som en beredskapsløsning dersom strømbrudd skulle slå ut det offentlige fast- og mobiltelefonnettet, sier Nergård til NRK.

Også E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp i Finnmark er stengt som følge av rasfare.

Betydelig snøskredfare Snøskredvarslingen ved Norges vassdrags- og energidirektorat opprettholder varsel om stor snøskredfare på Senja gjennom hele helgen, mens skredfaren er stor også i Bardu lørdag. Søndag er det varslet betydelig snøskredfare i Bardu, en faregrad som også gjelder store deler av resten av fylket.

Stor snøskredfare — som merkes med rødt og tallet 4 — er det øverste nivået på snøskredfareskalaen. Betydelig er nest øverste nivå og merkes med oransje farge og tallet 3.

Snø blir regn De polare lavtrykkene som har beveget seg innover Nord-Norge de siste dagene vil gi opptil stiv kuling en rekke steder, ifølge Meteorologisk institutt.

- En serie polare lavtrykk har rammet Troms, noe som har ført til store snøbyger på kort tid. Det er stor sannsynlighet for at det vil vedvare, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Matilda Hallerstig til NTB.

Søndag vil lavtrykkene bevege seg nordøstover, noe som vil føre til vind og snøbyger langs kysten.

- Nærmere nyttårsaften vil vinden dreie i sørvestlig retning, noe som trolig vil føre til plussgrader og mye regn. Det er en stor risiko for at det blir en våt nyttårsfeiring i nord, sier Hallerstig.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media