Stensbøl vil tilby Breivik toppjobb

SYDNEY: Norge- Romania 28-16. Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl opplever Marit Breivik (45) som en så stor suksessfaktor for det norske damelandslaget i håndball, at han er forberedt på å tilby henne en jobb i Olympiatoppen den dagen hun velger å gi seg som landslagstrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden hun tok over som landslagstrener i 1994 har Marit Breivik ført håndballjentene til VM-gull (1999), EM-gull (98), VM-sølv (97), EM-sølv (96), 4. plass i OL (96), 4. plass i VM (95) og EM-bronse (94).

I går rundspilte Breiviks disipler Romania fullstendig i åtte-delsfinalen i OL. Kontrakten hennes med Norges Håndballforbund utløper i april neste år - og selv er Marit Breivik foreløpig taus om hvilke planer hun har fra den datoen.

Vinnerformel

Stensbøl håper hun fortsatt vil være sulten på videre satsing. I motsatt fall har toppidrettssjefen planer om å tilby henne en stilling innen Olympiatoppen for å sikre at hennes kompetanse ikke forsvinner ut av idretten.

- Gode trenere vokser ikke på trær, derfor er det viktig for norsk idrett å ta vare på de vi har. Vi har ikke råd til å miste en kapasitet som Marit Breivik, er Bjørge Stensbøls klare tale.

Han beskriver håndballjentenes sjef som en trener som ligger tett på utøverne hele tida, og som en mester til å skape trygghet i et lag. Og hevder at det er en formel som betaler seg i form av suksess gang på gang.

Dagbladet kjenner til at Marit Breivik har mottatt flere lukrative tilbud fra næringslivet, som generelt betaler langt bedre enn idretten.

Stensbøl erkjenner at idrettens store utfordring ligger i å finne måter å kompensere lønnsforskjellene på.

- Nettopp derfor har vi startet Olympiatoppens Trenerlaug - som vil bestå av trenere som har vunnet medaljer i VM eller OL. Slike trenere er attraktive foredragsholdere for næringslivet, og vil få en årlig bonus på 100000 kroner.

Konfrontert med Bjørge Stensbøls karakteristikker av seg, svarer Marit Breivik:

- Det er gode skussmål å ta med seg. Men dette ønsker jeg ikke å ha fokus på nå. Nå er det OL som teller.

Som eneste kvinnelige landslagssjef i internasjonal håndball, har hun slitt med en del fordommer.

- Resultatene teller

- Jeg har nok vært nødt til å vise til mer enn mine mannlige kolleger for å få samme aksept internasjonalt. Men jeg har merket en holdningsendring etter at vi har vunnet EM og VM de to siste årene. Gode resultater vet alle å verdsette, sier Marit Breivik.

Ikke minst Olympiatoppen.

ETTERTRAKTET: Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl ser på Marit Breivik (bildet) som en suksess.