Støre sikker i sin sak:

Stenseng sitter perioden ut

Ap-leder Jonas Gahr Støre er sikker på at Kjersti Stenseng fortsatt er partisekretær når Ap går til landsmøte om et år. 

BLIR SITTENDE: Aps partileder Jonas Gahr Støre er sikker på at partisekretær Kjersti Stenseng vil sitte med sitt verv ut perioden. Det sier han til på Aps ekstraordinære landsmøte mandag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLIR SITTENDE: Aps partileder Jonas Gahr Støre er sikker på at partisekretær Kjersti Stenseng vil sitte med sitt verv ut perioden. Det sier han til på Aps ekstraordinære landsmøte mandag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konfliktene har gått på kryss og tvers i et skadeskutt Arbeiderparti de siste ukene. Uroen har også avdekket strid og uenighet mellom partikontoret og stortingsgruppa – anført av partisekretær Kjersti Stenseng og stortingsgruppas sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen.

Søndag kveld, få timer før det ekstraordinære landsstyremøtet på Gardermoen, sa Amundsen opp som følge av det han beskriver som en fastlåst konflikt.

Begge veier

Støre avviser at konflikten mellom de to også har avdekket en rift mellom partikontoret og stortingsgruppa.

- Jeg mener ikke det. Som partileder samarbeider jeg omtrent like mye med folk begge steder. Når vi diskuterer strategi på sentralstyremøter, så skjer det på grunnlag av arbeidet som gjøres av rådgivere på begge steder, sier han.

På spørsmål fra NTB om han tror Stenseng er partisekretær også når Ap samles til landsmøte om et år, kommer et ubetinget «ja».

Støre sa på pressekonferansen etter talen til landsstyret at det har vært samarbeidsproblemer som måtte håndteres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer