Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre sikker i sin sak:

Stenseng sitter perioden ut

Ap-leder Jonas Gahr Støre er sikker på at Kjersti Stenseng fortsatt er partisekretær når Ap går til landsmøte om et år. 

BLIR SITTENDE: Aps partileder Jonas Gahr Støre er sikker på at partisekretær Kjersti Stenseng vil sitte med sitt verv ut perioden. Det sier han til på Aps ekstraordinære landsmøte mandag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLIR SITTENDE: Aps partileder Jonas Gahr Støre er sikker på at partisekretær Kjersti Stenseng vil sitte med sitt verv ut perioden. Det sier han til på Aps ekstraordinære landsmøte mandag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konfliktene har gått på kryss og tvers i et skadeskutt Arbeiderparti de siste ukene. Uroen har også avdekket strid og uenighet mellom partikontoret og stortingsgruppa – anført av partisekretær Kjersti Stenseng og stortingsgruppas sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen.

Søndag kveld, få timer før det ekstraordinære landsstyremøtet på Gardermoen, sa Amundsen opp som følge av det han beskriver som en fastlåst konflikt.

Begge veier

Støre avviser at konflikten mellom de to også har avdekket en rift mellom partikontoret og stortingsgruppa.

- Jeg mener ikke det. Som partileder samarbeider jeg omtrent like mye med folk begge steder. Når vi diskuterer strategi på sentralstyremøter, så skjer det på grunnlag av arbeidet som gjøres av rådgivere på begge steder, sier han.

På spørsmål fra NTB om han tror Stenseng er partisekretær også når Ap samles til landsmøte om et år, kommer et ubetinget «ja».

Støre sa på pressekonferansen etter talen til landsstyret at det har vært samarbeidsproblemer som måtte håndteres.

- Forholdet mellom folk har alltid ansvar fordelt mer enn en vei. Amundsen trakk sin konklusjon, og det mener jeg var en riktig konklusjon, sa Støre.

Lekkasje-oppgjør

Selv om han i talen tok et oppgjør med lekkasjer, er Støre uenig i beskrivelser om ukultur i Arbeiderpartiet.

- Jeg har aldri brukt det ordet, for det er jeg uenig i. Kjennetegnet på Ap er en sterk partikultur og sterkt engasjement. Men når det butter, blir det også uro. Og da kan det komme utsagn, lekkasjer og konfliktlinjer som vi må rydde opp i, lød hans analyse.

Unngikk hverandre

Konflikten mellom Amundsen og Stenseng har ifølge Amundsen vært så ille at de to ikke kunne delta på møter sammen.

- Det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være på de samme møtene, skrev Amundsen i et innlegg på Nordnorsk debatt rett etter at Arbeiderpartiets pressemelding om hans avgang ble sendt ut søndag.

Amundsen får lønn fra Ap et halvt år etter jobbslutt.

På vei inn til sentralstyremøtet på Gardermoen mandag ville ikke Stenseng kommentere Amundsens avgang, utover å ønske ham lykke til.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!