- Stensrud ville presse meg ut

Trond Kristoffersen (47) var i går frisk nok til å legge mye av skylda for at Finance Credit utviklet seg til et økonomisk mareritt på sin kompanjong Torgeir Stensrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoffersen avsluttet sin foreløpige forklaring med å fortelle om sitt samarbeid med Stensrud. Da de to etablerte Faktura Finans og Finance Credit Norge, ble Stensrud adm.dir., mens Kristoffersen hadde en mer perifer rolle i økonomiavdelingen. De to eide 50 prosent hver. - Torgeir hadde en nordeuropeisk visjon. Jeg advarte flere ganger mot pengebruken, sa Kristoffersen.

Rekrutterte folk

Han fortalte at Stensrud brukte sitt kontaktnett og sine venner i oppbyggingen av selskapet, f.eks. Tønnes Thomstad som var daglig leder i Krone Gruppen da Stensrud ble arrestert. - Han kom fra et lite selskap, Turnaround, som drev med psykologitester. Han og Stensrud kunne være borte i ukevis for å rekruttere hemningsløst med folk i Finland, Sverige og Danmark. - Det var kanskje kostbart? undret forsvarer Jan Heftye Blehr. - Det var store kostnader, og de ble ikke mindre av at jobben måtte gjøres på nytt etter ei tid. Kristoffersen la ikke skjul på at dette skapte store frustrasjoner og utløste heftige diskusjoner. - Torgeir var en genuint sjenerøs person. Sjefen i vårt engelske selskap fortalte at han hadde fått en million i bonus av Stensrud personlig, sa Kristoffersen.

Beklager

Kristoffersen hevdet at han jobbet med å begrense kostnadene. - Folkene rundt Torgeir ble mer opptatt av å være med på kalaset enn å jobbe. Kristoffersen fortalte at han gjennom politiavhør hadde fått vite at Stensrud hadde forsøkt å presse ham ut av Finance Credit gjennom et salg av selskapene til engelske Colin Rutherford. - I ettertid beklager jeg at så ikke skjedde, la han lakonisk til. Stensrud ønsker ikke å kommentere Kristoffersens påstander før han selv har vitnet i saken.

FRISK: Trond Kristoffersen (t.v.) var i god form i retten i går. Til høyre forsvarer Jan Heftye Blehr.