Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stepasjin godkjent

Sergej Stepasjin er godkjent som Russlands nye statsminister. Dermed har Jeltsin vunnet nok en sier i Statsdumaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Boris Jeltsins statsministerkandidat oppnådde 293 stemmer av Statsdumaens 450 representanter, der kommunistene og deres støttespillere dominerer. Bare 55 representanter stemte mot, mens 14 avsto. Det var nødvendig med 226 stemmer for å få valgt den nye statsministeren.

Stepasjin la fram en plan på åtte punkter for hvordan hans regjering vil angripe problemene i Russland. Han gjorde det klart at regjeringen vil utbetale utestående lønninger i offentlig sektor og manglende pensjoner. Den nye statsministeren vil senke skattene og prisene. Han vil også satse på industrien og på å få landbruket i gang.

Forsonlige kommunister

Kommunistlederen Gennadij Ziuganov gikk gir den nye regjeringssjefen sin fulle støtte, men varsler harde tak.

- Min ærede Stepasjin, jeg er langt fra overbevist om at De vil få det nødvendige spillerom til å utføre det ansvarsfulle arbeid De har påtatt Dem med å bringe landet på fote. Men De fortjener vår ros, sa kommunist Ziuganov i Statsdumaen.

Kommunistene er den største partigruppen i nasjonalforsamlingen, og partiet gjorde det klart medlemmene ville stemme. Men partiet var avventende med å tone flagg, selv om Ziuganovs uttalelse ble tolket dithen at Stepasjin ikke ville motarbeides. Det til tross for at han spilte en fremtredende rolle under Tsjetsjenia-felttoget 1994-1996.

Stepasjin innrømmer at hans regjering står overfor store problemer med å stanse kapitalflukten og sette stopper for den kriminelle virksomhet som millioner av russere har kastet seg ut i.

(NTB og Dagbladet: på nettet)