Skytemassakren i Texas

Stephen (55) hentet rifla og løp barbeint etter masseskytteren

- Han så meg, og jeg så ham. Jeg tok dekning bak en bil. Jeg vet at jeg traff ham.

- VAR LIVREDD: Stephen Willeford skjøt massemorderen Devin Kelley, etter at Kelley hadde skutt og drept 26 mennesker i en kirke i Texas søndag morgen. Her forteller Willeford om den dramatiske hendelsen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / SUTHERLAND SPRINGS (Dagbladet): Minst 26 mennesker ble drept og 20 skadd da Devin Patrick Kelley (26) gikk til angrep mot First Baptist Church i Sutherland Springs i Texas under gudstjenesten søndag. Både lokalsamfunnet og USA er rystet og i dyp sorg.

Samtidig har USA fått to nye helter, etter at Johnnie Langendorff og Stephen Willeford tok opp jakta på masseskytteren, som ifølge politiet kan ha hatt planer om å drepe flere.

- Folkene i den kirka var venner av meg. Det var familie. Jeg visste at hver gang jeg hørte et skudd så representerte det et menneskeliv. Jeg var livredd. Jeg var redd for meg, for hver eneste en av dem, og for familien min som bor under et kvartal unna. Jeg er ingen helt, forteller en gråtkvalt Stephen Willeford (55) i et intervju med TV-kanalene KHBS og KHOG i Arkansas. (Se video øverst i saken).

Han sier at han skulle ønske at han hadde fått stoppet skytteren tidligere.

- Jeg hørte skuddene, en rekke skudd i rask rekkefølge, og visste at hvert av de skuddene var rettet mot noen, at det ikke var snakk om tilfeldig avfyrte skudd, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer