Stephen (62) ble dømt for posttyveri i 1976. Renvasket etter Google-søk

RENVASKET: Etter over 40 år er Stephen Simmons (62) renvasket for posttyveriet i 1976. Her med datteren Claire og kona Sue utenfor retten i London. Foto: Jan Colley / PA / NTB Scanpix
RENVASKET: Etter over 40 år er Stephen Simmons (62) renvasket for posttyveriet i 1976. Her med datteren Claire og kona Sue utenfor retten i London. Foto: Jan Colley / PA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 1976 ble den gang 21-årige Stephen Simmons og to kamerater dømt for å ha stjålet postsekker i London. Nå, 42 år seinere er dommen omgjort etter at Simmons googlet navnet på politimannen som arresterte ham, skriver The Guardian.

- Dette er en av de lykkeligste dagene i livet mitt. Jeg kan knapt fatte det, men jeg er ikke en kriminell lenger, og kan gå med hevet hode, sa den nå 62-årige forretningsmannen etter rettsmøtet, som endte med total frifinnelse.​

Lord Burnett, den øverste dommeren i England og Wales, kaller saken «enestående» og beklager samtidig overfor Simmons at det har tatt så lang tid å få rettferdighet.

Døtrene visste ikke

Det var sommeren 1975 at de tre unge vennene ble pågrepet i Clapham i Sør-London av Derek Ridgewell, betjent i storbyens transportpoliti. På tross av at alle nektet for tyveriet, ble de dømt.

Simmons sonet åtte måneder i en ungdomsinstitusjon. Han forteller at dommen har preget ham siden, og at han ikke har fortalt de voksne døtrene om saken før nå.

- Noe av det verste var at foreldrene mine ikke trodde på meg. De var fra generasjonen som trodde at politiet ikke kunne lyve, sier 62-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer