Stephen Hawking om kunstig intelligens: Frykter den verste hendelsen i vår sivilisasjons historie

- Vi må være oppmerksomme på farene.

ADVARER: Professor Stephen Hawking advarer om utviklingen av kunstig intelligens. Foto: PA Photo/Philip Toscano/NTB Scanpix
ADVARER: Professor Stephen Hawking advarer om utviklingen av kunstig intelligens. Foto: PA Photo/Philip Toscano/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Stephen Hawking mener at kunstig intelligens kan være «den verste hendelsen i vår sivilisasjons historie, med mindre samfunnet finner en måte å kontrollere utviklingen på», skriver CNBC.

Under åpningen av teknologikonferansen Web Summit i Portugal mandag, kom han med illevarslende spådommer om utviklingen av kunstig intelligens.

- Datamaskiner kan, i teorien, etterlikne menneskelig intelligens, og overgå det, sa Hawking.

Største eller verste- Å suksessfullt skape kunstig intelligens kan være den største hendelsen i vår sivilisasjons historie. Eller den verste. Vi vet ikke. Så vi kan ikke vite om kunstig intelligens vil gi oss uendelig hjelp, eller om vi blir ignorert av det, eller muligens ødelagt av det, sa den berømte fysikeren.

Med mindre vi lærer hvordan vi skal forberede oss på, og unngå, de potensielle risikoene, mener Hawking at kunstig intelligens kan være farlig. Hawking nevner også at dette kan skade økonomien.

Hawking pratet også om at kunstig intelligens potensielt kan bidra til å hindre store skader i naturen - og dens mulige evne til å fjerne fattigdom og sykdommer - og dermed bidra til å forandre verden radikalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer