Stephen Hawking skal bruke 800 millioner kroner i jakten på intelligent liv på andre planeter: «En revolusjon»

- Det må finnes der ute.

HISTORISK PROSJEKT: Her ankommer den britiske astrofysikeren Stephen Hawking mandagens pressekonferanse, hvor han og den russiske milliardæren Yuri Milner annonserte sitt nye forskningsprosjekt med en prislapp på over 800 millioner kroner. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix
HISTORISK PROSJEKT: Her ankommer den britiske astrofysikeren Stephen Hawking mandagens pressekonferanse, hvor han og den russiske milliardæren Yuri Milner annonserte sitt nye forskningsprosjekt med en prislapp på over 800 millioner kroner. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi mener at liv oppsto spontant på jorda. Så i et uendelig univers, må det finnes andre tilfeller av liv, sa den verdensberømte fysikeren Stephen Hawking på mandagens pressekonferanse i London.

Sammen med den russiske milliardæren Yuri Milner, annonserte Hawking deres nye forskningsprosjekt «Breakthrough Listen».

De skal bruke 100 millioner dollar, eller 820 millioner kroner, på å søke etter intelligent liv på andre planeter.

Lover ikke liv Til tross for Hawkings overbevisning om at det må finnes liv der ute, så kom de ikke med løfter om snarlige resultater på pressekonferansen.

Men det at Hawking er med på forskningsprosjektet - sammen med en rekke andre forskere - gjør at folk har mer tro på suksess nå enn noen ganger tidligere.

Den teoretiske fysikeren Stephen Hawking har en særdeles lang merittliste, og vunnet en rekke priser i løpet av sin karriere. Fram til dette prosjektet kom på banen, så har jakten på intelligent liv på andre planeter blitt beskrevet som nærmest ikke-eksisterende, skriver Washington Post.

- En revolusjon Selv den største forskningsgruppen som leter etter liv i verdensrommet i dag, SETI-instituttet, mottar ikke offentlig støtte, og er avhengig av velviljen til universiteter og private organisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer