NB! STERKE BILDER: Minst 58 er drept og over 500 skadd i det som er en av de verste massakrene i USAs historie. Video: @ValleyPrivate/Instagram /Issaid Sepulveda / Drew Akiyoshi via CNN Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Las Vegas-skytingen

Stephen Paddock (64) mistenkt for Las Vegas-skytingen

- Vi tror han handlet alene. At han var en ensom ulv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 59 personer er drept og over 500 er kjørt til sykehus med skader i Nevada-byen Las Vegas, etter at en gjerningsperson åpnet ild.

22 000 personer var samlet på en utendørs countryfestival, da en mann løsnet skudd fra Mandalay Bay Resorts 33. etasje. Skytteren er nå navngitt som 64 år gamle Stephen Paddock fra Mesquite - en by rundt 130 kilometer nordøst for Las Vegas.

Las Vegas-sheriff Joe Lombardo sa på en pressekonferanse klokka 15.00 norsk tid at Paddock ble funnet død på hotellrommet.

Spesialpoliti gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet, der de fant i overkant av 10 våpen rifler, ved siden av den antatte gjerningsmannen.

Politiet mener mannen tok sitt eget liv før spesialpoliti stormet inn på hotellrommet, og understreker at de ikke leter etter flere gjerningspersoner.

- Vi tror han handlet alene. At han var en ensom ulv, sa sheriff Joe Lombardo tidligere i dag.

Terrorgruppa IS har tatt på seg skylda for angrepet, og sier at Paddock var en av deres «soldater», ifølge den amerikanske overvåkingsorganisasjonen SITE Intel Group. Terrorgruppa hevder videre ifølge SITE at Paddock «konverterte til Islam for flere måneder siden». Det har imidlertid foreløpig ikke framkommet noe informasjon som underbygger IS' påstander.

Fant etterlyst kvinne

Politiet mener Paddock sjekket inn på hotellrommet torsdag. De trodde først at det var to personer i rommet, og politiet var raskt ute med å etterlyse en 62 år gammel kvinne som de trodde hadde reist sammen med Paddock.

RAIDET HOTELLET: Her er samtalen mellom politiet da de gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet. Video: CNN Vis mer

Under pressekonferansen klokka 15.00 kunne imidlertid politiet fortelle at de hadde lokalisert kvinnen i utlandet. Politiets teori er at Paddock skal ha brukt kvinnens ID-papirer da han sjekket inn på hotellet.

- Hun var ikke med ham da han sjekket inn. Vi har oppdaget at han brukte hennes identifikasjonspapirer. Vi har snakket med henne, og vi tror på nåværende tidspunkt ikke at hun var involvert (i angrepet, red.anm).

Politiet har også lokalisert to biler satt i forbindelse med Stephen Paddock.

- Ensom ulv

CBS News skriver at Paddock er en hvit amerikaner, som bodde i en seniorbolig og skriver videre at han var en kjenning av politiet.

Politiet er usikre på motivet for skytingen. De har heller ikke spor som tyder på at skytingen var et terrorangrep.

- Nei, ikke på nåværende tidspunkt. Vi kjenner ikke til hans verdisett, sier Lombardo på en pressekonferanse om skytingen, ifølge CBS News.

Planlegger razzia

Under en pressekonferanse sent mandag kveld norsk tid opplyste politiet at de hadde funnet 18 skytevåpen, eksplosiver og store mengde ammunisjon hjemme i Paddocks hjem i Mesquite.

Her skal han, ifølge The Telegraph, ha bodd i et års tid, etter å ha flyttet fra Nevada-byen Reno.

Politiet har også funnet noen elektroniske artikler hjemme hos Paddock. Disse gjennomgås nå for å se om de kan gi politiet svar på hva som fikk Paddock til å skyte mot konsertgjengerne.

Stephen Paddock skal også ha hatt en adresse i Florida fram til 2015.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer