StepStones fyrrige fredag

StepStone fyker i været på nyheten om at TMP Worldwide kjøper Jobline for litt over én milliard norske kroner. En enkel sammenligning viser at StepStone allerede er aggressivt priset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

StepStone-kursen føk til værs etter at amerikanske TMP Worldwide rundt lunsjtider la inn bud på Jobline.

Amerikanske TMP Worldwide, som eier verdens største nettrekrutteringsselskap Monster.com, bekreftet fredag det mange hadde ventet: Selskapet sluker StepStone-konkurrenten Jobline. TMP Worldwide betaler 30,70 svenske kroner per aksje, eller i underkant av 1,2 milliarder svenske kroner for Jobline, noe som representerer en budpremie på 289 prosent i forhold til gjennomsnittkursen for de siste 30 dagene.

Finanskanalen skrev for to uker siden at Monster.com vil etablere seg i Sverige, og at nettrekrutteringsselskapet tar sikte på å bli størst i løpet av 12 måneder. «Oppkjøp er sannsynligvis veien å gå», skrev vi den gang. Med en slik ambisjon var det egentlig kun to alternativer: Jobline eller StepStone.

Meldingen fra det svenske markedet har fått fart i day traderne på Oslo Børs. StepStone er klokken 13.50 opp over 17 prosent og kursen ligger på 4,63 kroner. Kursen har vært oppe i 4,79 kroner i løpet av fredag ettermiddag.

Monster.com har en CV-database på 10 millioner. Til sammenligning hadde Jobline 1 million CV'er, mens StepStone hadde rett under 600 000 CV'er ved utgangen av første kvartal. Monster.com har sterkest fotfeste i det amerikanske markedet med en markedsandel på 50 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer