- Sterk gjentakelsesfare

30-åringen fra Mysen, som på ny er siktet for trusler og ulovlig omgang med skytevåpen, må bli i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det besluttet Borgarting lagmannsrett denne uken.

Som Dagbladet.no tidligere har skrevet, møtte den 30 år gamle mannen fra Mysen for Heggen og Frøland forhørsrett 22. desember. Der argumenterte advokat Jan Kildahl for at den tidligere drapsdømte mannen burde løslates fra varetekt - fordi det ikke var tilstrekkelig fare for gjentakelse.

Dommer Carl Hugo Lund ga imidlertid politiadvokat Knut Inge Stavang medhold i at varetektsfengslingen kunne forlenges med åtte uker på grunn av de alvorlige forholdene 30-åringen er siktet for, og Kildahl anket saken inn for Borgarting lagmannsrett.

Men Borgarting forkastet kjæremålet.

- Sterk fare

«Det vises til de mange straffbare forhold siktede er tiltalt/siktet for - herunder alvorlige handlinger som ran, trusler og utpressing - og den klare og sterke gjentagelsesfaren som foreligger,» heter det i Borgartings kjennelse.

30-åringens forhistorie er lang og voldelig.

17. mai 1995 skjøt den da 20 år gamle mannen seg selv i hodet. Nyttårsaften året etter skjøt han sin egen onkel i beinet.Bare 26 dager senere henrettet han en tobarnsmor med to skudd mot hodet. Etter å ha sluppet ut av sikring fire år senere, skjøt han - i nødverge - flere skudd på en bensinstasjon i Askim.

Utstrakt kriminell virksomhet I sitt støtteskriv til Borgarting skriver Jan Kildahl at forholdene mannen i dag bare har to uoppgjorte voldsforhold. Advokaten mente derfor at ikke var kvalifisert fare for gjentakelse, men fikk ikke støtte fra Borgarting for dette synet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer