Sterk kritikk mot Kjell Inge Røkke

Direktør Tore Lindholt i Folketrygdfondet kom med sterk kritikk mot styreformann i Aker RGI, Kjell Inge Røkke, i dag. Utspillet kom under den ekstraordinære generalforsamlingen i Aker RGI, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til kritikken fra Lindholt var utbetaling av ekstraordinært utbytte på 400 millioner kroner til Røkke. Kjell Inge Røkke selv kaller Tore Lindholts arbeidsmetoder som «muldvarp-virksomhet». Folketrygfondet eier 5 prosent av Aker RGI.

- I Aker RGI står vi overfor en forfordeling av aksjonærer og en tapping av selskapets ressurser til fordel for én eller noen få aksjonærer. I et selskap med kun én eier vil dette etter omstendighetene kunne være ulovlig. Dette er helt uakseptabelt i et børsnotert selskap - uansett hvor stor eierandel hovedaksjonæren har, sa Tore Lindholt i sitt innlegg.

Han sa videre at «aksjonæren i et børsnotert selskap kan ikke sette likhetstegn mellom sine interesser og selskapets interesser».

Røkke avviser kontant kritikken fra Lindholt.

- Det er ingen som har vært mer aktiv i «muldvarp-virksomhet» enn herr Lindholt. Du har oppført deg utidig i møte med representanter fra Aker RGI. Vi har forsøkt på alle mulige måter å tilfredsstille deg med informasjon, sa Røkke.

(NTB)