Sterk minnestund for far og sønn Moholt

Familien tok farvel med Karsten og Karsten Aleksander Moholt, far og sønn som omkom i Air France-ulykken.

MINNET FAR OG BROR: Linn Cecilie Moholt og hennes mann Svenn Halvard Rognås
ga en kjær omtale av de to omkomne i sine minnetaler i Domkirken i Bergen.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
MINNET FAR OG BROR: Linn Cecilie Moholt og hennes mann Svenn Halvard Rognås ga en kjær omtale av de to omkomne i sine minnetaler i Domkirken i Bergen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BERGEN (Dagbladet.no): Familie, arbeidskolleger, venner og forretningskontakter fra mange land kom til den gamle steinkirken i Bergen sentrum for å minnes de to som ble revet bort så overraskende og brutalt natt til 1. juni.

- Fantastisk far
- Vi har mistet en fantastisk far, som lærte meg å stå på ski og skøyter, og tok meg med på seilturer. Jeg har også mistet min kjære bror. Vi var gode venner og fulgte etter hverandre med tre års mellomrom på alle skoler. Karsten Moholt A.S. har mistet to gode kolleger og ledere. Vi har alle et sterkt ønske om å drive selskapet videre, sa datteren Linn Cecilie Moholt (32) i sine minneord.

Hun har allerede overtatt som daglig leder i Karsten Moholt A.S., og fikk høre i kirken at alle ansatte ville støtte henne hundre prosent for å videreutvikle det som de savnede har bygd opp.

Enken etter Karsten Aleksander Moholt (35), Bertha Marie Moholt, la en tulipan ved bildet av sin mann.

- Det var en slik blomst jeg fikk av deg første gangen etter at vi ble kjærester, sa hun.

- Helt usannsynlig
Kolleger og venner tok plass for å minnes de to savnede, og fortalte om hvor urettferdig det føltes at nettopp disse to skulle bli rammet av en flystyrt, noe som ble beskrevet som helt usannsynlig.

Far Karsten Moholt (58) er grunnlegger av og var daglig leder for familiebedriften som bærer hans eget navn. Han var på vei hjem fra Brasil sammen med sin 35-årige sønn da Air France-flyet forsvant. De to hadde vært i landet for å undersøke grunnlaget for å ekspandere virksomheten for firmaet.

Etter minneseremonien sier advokat Robert Neverdal til Dagbladet at familien Moholt setter stor pris på alle minneord som ble meddelt i kirken og at så mange viste at de bryr seg om det som har rammet dem.

- Det at kirken var nesten fullsatt viser hvilken posisjon de hadde i Bergen, men her kom også kunder og kontraktspartnere fra mange steder i verden, sier han. Alle som kom til Domkirken ble invitert til en samling i Grieghallen etterpå.

EN BLOMST: Bertha Marie Moholt la en tulipan ved bildet av sin avdøde
ektemann Karsten Aleksander Moholt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
EN BLOMST: Bertha Marie Moholt la en tulipan ved bildet av sin avdøde ektemann Karsten Aleksander Moholt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
OMKOM: Karsten Moholt (58).
OMKOM: Karsten Moholt (58). Vis mer
OMKOM: Karsten Aleksander Moholt (35).
OMKOM: Karsten Aleksander Moholt (35). Vis mer