Sterk minnestund på E39

Pårørende, kompiser og venner samlet seg i sorg, der fire unge ble trafikkdrept fredag kveld.

VISTE SIN RESPEKT: Ole Werner Muren (30), Espen Vetnes (18), Veronica Homme (18) og Ove Martin Knaben (18) er venner og bekjente av de drepte ungdommene.

FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADET
VISTE SIN RESPEKT: Ole Werner Muren (30), Espen Vetnes (18), Veronica Homme (18) og Ove Martin Knaben (18) er venner og bekjente av de drepte ungdommene. FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SØGNE (Dagbladet): Deltakerne kom i privatbiler og busser for å legge ned blomster og tenne lys for Michael Storaker (18), Thor Egil Nilsen Vrådal (18), Karen Marie Ekrem Olsen (20) fra Mandal, og Therese Daland Unosen (20) fra Lindesnes, som omkom i frontkollisjonen med en lastebil i Trybakken i Søgne.

Sperret av Politiet hadde sperret av et kjørefelt i bakken, slik at minnestunden kunne gjennomføres på trygg måte. Ungdommene omtales som særdeles engasjerte:

Aktive deltakere i sport og ungdomsaktiviteter.

Therese fra Lindesnes blir savnet av IL Giv Akt, der hun trente yngre aldersklasser i håndball. De andre var tidligere knyttet til Mandalkameratene, som i dag spiller med sørgebind for å minnes sine tidligere medlemmer.

Hardt Ulykken har gått hardt inn på lokalsamfunna i Norges sydligste kommuner. Ikke minst ordførerne Alf Gottfred Møll fra Mandal og Ivar Lindal fra Lindesnes, som begge kjente til enkelte av de omkomne.

- Det har vært en fryktelig påkjenning, sier Møll.

Sammen med kollegaen og de respektive kommunenes kriseteam holdt han åpent hus for familie og pårørende i kommunens rådhus i dag. Mellom 40 og 50 deltok.

- Viktig - Jeg opplevde dette som viktig. Felles skjebne, felles trøst, og jeg kan uttrykke det på den måten.

I forbindelse med bygging av nytt kulturhus for kommunene Mandal og Lindesnes, var det meningen at det skulle være en stor happening med grunnsteinnedleggelse i dag.

SAMMEN I REGNET: Familie, kompiser og andre venner og pårørende samlet seg til minnestund ved ulykkesplassen i Trybakken, Søgne, der fire ungdommer fra Mandal og Lindesnes omkom i ei trafikkulykke. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
SAMMEN I REGNET: Familie, kompiser og andre venner og pårørende samlet seg til minnestund ved ulykkesplassen i Trybakken, Søgne, der fire ungdommer fra Mandal og Lindesnes omkom i ei trafikkulykke. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Arrangementet ble avlyst.

Det samme er 60-årsfesten til ordfører Møll, som altså runder år i dag.

Oppmerksomhet Ordfører Alf Gottfred Møll opplever at kommunen har fått mer enn sin tilmålte andel oppmerksomhet dette året.

Alt sammen i forbindelse med dramatiske ulykker. I alt har ni unge mennesker omkommet på svært dramatisk måte.

En etter å være blitt påkjørt av båt. Deretter fire danske unge menn som druknet, før trafikken tok fire liv. Kommunens kriseteam fungerer.

- Det er dessverre en erfaring vi gjerne skulle vært foruten, sier Møll.

Dårlig vei Verken Møll eller Lindal vil bruke denne ulykken som brekkstang for å få bedre europavei gjennom kommunene, men kan heller ikke legge skjul på at veien er vanskelig.

De ser gjerne en oppgradering som bedrer trafikantenes sikkerhet.

I SORG: Mandalordfører Alf Gottfred Møll og Lindesnesordfører Ivar Lindal er hardt preget, etter at ungdommer fra deres kommuner omkom i ei trafikkulykke i går. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
I SORG: Mandalordfører Alf Gottfred Møll og Lindesnesordfører Ivar Lindal er hardt preget, etter at ungdommer fra deres kommuner omkom i ei trafikkulykke i går. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Flere av ungdommene Dagbladet har snakket med forteller at veibanen i det aktuelle ulykkesområdet tidvis kan være svært glatt ved nedbør.

I GANG: Representanter fra Statens havarikommisjon på ulykkesstedet. FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADET
I GANG: Representanter fra Statens havarikommisjon på ulykkesstedet. FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer