Sterk misnøye på Askøy: - De ansatte føler seg overvåket

De ansatte i Askøy kommune føler seg overvåket og noen vil helst ikke arbeide alene ute i felt, forteller varaordfører Bård Espelid.

VARAORDFØRER: Varaordfører Bård Espelid da han orienterte pressen i går. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
VARAORDFØRER: Varaordfører Bård Espelid da han orienterte pressen i går. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Askøy kommune står under et enormt press etter at drikkevannsskandalen ble et faktum forrige uke. Det er anslått at over 2000 innbyggere har blitt syke, og i alt har 62 personer vært innlagt på Haukeland sykehus.

Vest politidistrikt har også satt i gang etterforskning mot Askøy kommune. Dette i tillegg til etterforskningen av dødsfallet til en ett år gammel gutt fra Askøy. Dødsfallet mistenkes å ha en sammenheng med smitteutbruddet, men foreløpig er årsaken ukjent.

Kommunen jobber på spreng for å ivareta sine innbyggere og for å finne årsaken til sykdomsutbruddet. Varaordfører Bård Espelid, som formelt har tatt over som koordinator vannsaken, forteller at de har begrensede ressurser.

- Dette har vært en belastning på de kommunalt ansatte. Vi prioriterer å finne kilden til smitten og komme tilbake til normal drift.

Ansatte «overvåkes»

Varaordføreren beskriver en krevende situasjon for de ansatte.

- Vi har ganske sterk misnøye i deler av befolkningen. Noen har veldig sterke synspunkter på hva som er årsaken, og hva som skulle vært gjort og ikke, som nesten overvåker hva våre ansatte gjør ute i felten, sier Espelid til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer