Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sterk økning i falske nødsignaler

Sola (NTB): Falske nødsignaler blir et stadig større problem for Hovedredningssentralen på Sola. I 1997 er det registrert 413 falske signaler, mot 287 i 1996. 251 av de falske nødsignalene var i internasjonalt farvann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen har registrert over 2.400 aksjoner i året som snart er slutt. Det er er 570 flere redningsaksjoner enn året før. Fritidsbåtene har stått for den største økningen. De 355 fritidsbåt-aksjonene var 90 flere enn i 1996. 18 personer omkom, mens åtte fortsatt er savnet. Alle de omkomne er registrert i forbindelse med motorbåter, ingen fra seilbåter.

Ulykker og leteaksjoner i forbindelse med fritidsdykking er fordoblet det siste året. Ved de 11 aksjonene ble det registert fire omkomne, ifølge Hovedredningssentralen på Sola.

Leteaksjoner etter personer med psykiske lidelser har økt fra 111 aksjoner i 1996 til 133 leteaksjoner i 1997. Tallet omkomne var på 28, mens ti fortsatt er savnet. Det er nesten dobbelt så mange som i året før.

Ifølge Hovedredningssentralen er det i 1997 ikke registrert omkomne eller savnede i snø- eller jordskred.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!