Sterk økning i narkosaker i Forsvaret

Forsvarets narkotikagrupper registrerte i fjor en økning i tallet på narkotikasaker med 55 prosent i forhold til året før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det i 1996 var 478 narkotikasaker i Forsvaret, hadde tallet steget til 747 i 1997, viser en oversikt fra Ombudsmannen for Forsvaret.

Narkotikasaker i Forsvaret dreier seg om beslag, bruk, kjøp og salg av narkotiske stoffer. Dette er saker som blir etterforsket av Forsvarets narkotikagrupper.

- Det er svært små mengder som beslaglegges i hvert enkelt tilfelle, og det er i hovedsak hasj det er snakk om. Men for første gang ble det i fjor beslaglagt kokain i Forsvaret, forteller major og pressetalsmann Tor Aarnseth i Forsvarets overkommando til NTB.<

Hyppigere kontroller

Aarnseth sier at forklaringen på økningen i narkotikasaker er bedre og hyppigere kontroller. Dessuten avspeiler økningen i Forsvaret også økningen i narkotikabruk og narkotikasaker ellers i samfunnet, mener han.

I sin rapport til Stortinget opplyser Ombudsmannen for Forsvaret at det også er økning blant dem som bruker alkohol i Forsvaret, mens røyking går tilbake.

Blant annet på bakgrunn av økningen i rusmiddelbruken har Forsvarets narkotikagrupper i år fått fire nye stillinger, opplyser Aarnseth.