Sterk oppgang på børsen

Hovedindeksen opp 6,74 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs steg jevnt og trutt hele torsdag, og endte til slutt på 234,60 poeng, en oppgang på 6,74 prosent.

Oppgangen fortsatte hele dagen etter at børsene i Asia endte dagen i pluss for tredje dag på rad. I USA åpnet aksjemarkedet med en svak oppgang.

I Europa gikk det derimot dårligere, med nedgang på den felleseuropeiske FTS Eurofirst 300-indeksen. Prisen for et fat nordsjøolje falt dessuten 4,31 prosent til 62,65 dollar torsdag, uten at det påvirket den oljetunge børsen i Norge.

Børsgiganten StatoilHydros verdi økte med 2,04 prosent torsdag. Enda bedre gikk det for Hydro, som steg 6,18 prosent. Telenor la på seg med 7,82 prosent, og gjødselprodusenten Yara steg med 6,81 prosent.

Oppgang var det også i transportsektoren. Norwegian økte med 3,57 prosent dagen etter at selskapet varslet etablering i Danmark i kjølvannet av Sterling-konkursen.

Enda større oppgang var det i finansbransjen. Landets største bankkonsern DnB NOR fikk en kjempevekst på 21,78 prosent. Oppgangen kom etter at konsernet leverte et resultat langt over forventningene, med renteinntekter på over 1 milliard kroner.

Banken vil imidlertid ikke sette ned boliglånsrenten før pengemarkedsrenten stabiliserer seg. Torsdag steg pengemarkedsrenten med 0,36 prosentpoeng, dagen etter at Norges Bank satte ned styringsrenten.

(NTB)

GOD DAG PÅ BØRSEN: Oslo Børs steg kraftig i dag. Foto: Scanpix
GOD DAG PÅ BØRSEN: Oslo Børs steg kraftig i dag. Foto: Scanpix Vis mer