Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sterk ransøkning i Norge

I løpet av de seks første månedene i år ble det registrert 40 prosent flere ran enn i samme periode i 1999. Narvesen-konsernet opplever ett ran i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 250 flere ran ble anmeldt i første halvår i år enn i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I alt 265 grove ran ble anmeldt til politiet i løpet av årets seks første måneder, mot 167 de seks første månedene i fjor. Andre ran økte fra 494 til 674.

Økningen er fortsettelsen av en trend som har vart hele 1990-tallet, skriver Aftenposten. I løpet av hele 1999 ble det registrert 466 grove ran i landets politidistrikt, mot bare 176 i 1995.

Mest i Oslo

Det er spesielt i Oslo økningen er merkbar.

-Vi ser helt klart at antall grove ran på åpen gate har økt, sier politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

For Narvesen-konsernet er ran av deres kiosker og butikker blitt nærmest dagligdags, med gjennomsnittlig ett ran i uka.

Mer nasking

Også antallet tilfeller av nasking og butikktyverier er stigende. I løpet av første halvår i år i forhold til samme periode i fjor steg antallet anmeldte naskeri med 24 prosent og butikktyveriene med 19 prosent.

-Forretningslivet i Oslo taper minst 1 million kroner per dag, sier direktør Jan Berggraf i Handelsstandsforeningen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media