Sterk som en (Odd)bjørn

BEITOSTØLEN: Gromgutten Odd-Bjørn Hjelmeset var det naturlige midtpunktet i den sjudoble norske jubelen etter tidenes beste norske verdenscupinnsats.- Når magen er god, så er han Odd-Bjørn god, ler Hjelmeset etter sin fjerde v-cupseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de som ikke visste det: Hjelmeseth har de to siste sesongene strevet med store mageproblemer. Han greier ikke holde på maten, og sliter med å finne ut hva han tåler å spise. Skjønt, noen unntak er det.

- Samboeren min baker gode brød. De tåler jeg. Så lenge jeg er hjemme, så er det sjelden jeg har problemer, smiler han.

Nå vurderer han å ha med medbrakt brød når han reiser ut i verden.

- Ja, dessuten skriver jeg i ei bok hva jeg tåler. Sjokolade er bra. Det tåler jeg. Fruktnøtt og kvikklunsj er kjempesaker.

Samboeren til Odd-Bjørn på Lillehammer heter Elisabeth Hermansen. De to har vært sammen i halvannet år.

- Glad gutt

Hun skryter av hvordan kjæresten forholder seg til problemene han har hatt.

- Odd-Bjørn takler dette med magen veldig bra. Han er en glad gutt. Hele tida, sier hun til Dagbladet.

- Aldri sur?

- Nei, aldri.

- Var du overrasket over at han vant i dag?

- Nei, jeg var sikker på at han skulle vinne. Jeg visste han var i god form. Jeg tviler aldri på Odd-Bjørn, smiler hun.

Hun bidrar også med mer på kjøkkenet.

- Odd-Bjørn drikker mye kulturmelk. Da går det kjempebra med mine hjemmelagde sveler. Der bruker jeg kulturmelk. De er gode for magen, smiler hun.

Odd-Bjørn mener samboeren har en positiv effekt på skikarrieren. Ifølge Thomas Alsgaard skryter Hjelmeset stadig av hvor bra dame han har fått seg.

- Ha, ha, sier Thomas det. Han mener vel at jeg har det bra da. Man blir nok litt roligere av å ha det fint på hjemmebane, sier Hjelmeset.

Mye øl

På gårsdagens pressekonferanse levde han opp til imagen som den gladeste gutten i klassen.

- Hvorfor er du i så bra form i åpningsrennet? ville intervjueren vite.

- Fordi jeg drikker mye øl, kom det kontant fra en høyironisk Hjelmeset.

Men han farer ikke bare med tant og fjas. Det sportslige målet hans er klinkende klart.

- VM i Lahti er det store målet. Jeg håper at lista på 15 km klassisk kan se noenlunde lik ut i februar. Jeg tror ikke jeg er for tidlig i form. Erfaringsmessig klarer jeg å opprettholde formen med å trene hardt, sier han.

Nærmest Hjelmeset i går var en Thomas Alsgaard i stigende form.

- Jeg er overrasket over andreplassen i dag. Men jeg kjenner at overskuddet er på vei. Likevel er jeg usikker på formen. I dag hadde jeg gode ski. Jeg tror ikke formen er like god i skøyting. Nå blir det bare å slappe av foran løpet på onsdag, sier Alsgaard til Dagbladet.

Den største bomben var det likevel Tore Bjonviken som sto for. Tredjeplassen var hans første tur på seierspallen i verdenscupen.

- Håper ikke det blir den siste. Jeg har nok mye å lære av de etablerte løperne, men samtidig gjelder det å stole på seg sjøl også, sier Bjonviken.

Nesten NM

At Krister Sørgaard (4. plass), Kristen Skjeldal (5. plass), Anders Aukland (6. plass) og Frode Estil (7. plass) gjorde resultatlista til en NM-liknende affære, ble nærmest bortforklart av den norske langrennssjefen.

- Vi hadde veldig gode ski, og det er urealistisk å tro at dette kan fortsette utover i sesongen. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med innsatsen, sier landslagstrener Steinar Mundal til Dagbladet.

<B>BEST:</B>Ikke mye overflødig fett på kroppen til Odd-Bjørn Hjelmeset. I går var han sterkest av alle gutta i langrennseliten og vant v-cuppremieren på Beitostølen.