STERK START: Ukas første dag var en god en for Oslo Børs. Foto: Torbjørn Grønning
STERK START: Ukas første dag var en god en for Oslo Børs. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

Sterk ukestart på Oslo Børs

Ukas første dag sluttet med en oppgang på 4,34 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kraftig økning i oljeprisen sammen med en voksende tillit til at eurosonen klarer å løse sine problemer ga mandag Oslo Børs en flying start.

På ukas første dag sluttet hovedindeksen på 360,41 poeng, en oppgang på hele 4,34 prosent. Omsetningen var fortsatt beskjedne 4,3 milliarder, noe som viser at mange investorer foreløpig holder seg unna aksjer.

Den underliggende tendensen var mandag at markedet begynner å feste lit til at Tyskland og Frankrike vil redde sine lands banker, selv om utviklingen i Hellas blir så svak som mange tror.

Dert mest positive var at Oslo Børs gjennom hele dagen viste en jevn stigning uten de vanlige opp og nedturer som denne høsten har preget børsen. Alle de store selskapene sluttet med en pen oppgang. Kriserammede Frontline steg med hele 11,27 prosent, Aker Solutions med 10,27 prosent og Statoil med 3,61 prosent.

Selv om det andre John Fredriksen-selskapet som har slitt det siste halve året, Marine Harvest, steg mandag med 0,35 prosent, er nok utsiktene for oppdrett like gode som for de mange olje og oljerelaterte selskapene.

DnB NOR steg med 4,72 prosent og var blant de mest omsatte selskapene i Oslo mandag.

De europeiske børsene sluttet med en oppgang på 3 prosent eller mer. Etter noen timers handel var også de ledende amerikanske indeksene i overkant av pluss 3 prosent. Mye kunne mandag kveld tyde på at aksjemarkedene vil få en god uke.

(NTB)