SIKRINGSARBEID: Politi og brannvesenet på stedet etter melding om at et stillas var i ferd med å rase på grunn av sterk vind i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SIKRINGSARBEID: Politi og brannvesenet på stedet etter melding om at et stillas var i ferd med å rase på grunn av sterk vind i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Sterk vind i Oslo: Måtte sikre stillas

Også på Østlandet vil man merke uværet. Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for regn i Vestfold, Buskerud og Telemark.

I løpet av kvelden har den tropiske stormen «Helene» herjet langs Vestlandet. To personer er meldt skadd og politiet har fått over 30 meldinger om naturskader i forbindelse med situasjonen.

Også på Østlandet vil man merke uværet. Like over klokka 22 meldte Oslo politidistrikt på Twitter at et stillas var i ferd med å rase ved ei blokk på Brattlikollen grunnet sterk vind.

- Brannvesenet har sikret stillaset. Kontaktperson er på stedet og tar en befaring med brannvesenet for å kvalitetssikre at sikringene holder gjennom natta, opplyser politiet minutter seinere.

Klokka 23 melder Vegtrafikksentralen på Twitter at riksvei 15 mellom Otta og Lalm er steng på grunn av at flere trær har falt over veibanen. Alternativ rute går via fylkesvei 436, men tyngre kjøretøy kan ikke benytte omkjøring.

Samtidig har Øst 110-sentralen meldt fra om at de er ute med flere enheter for å fjerne trær som har blåst over ende både i Follo og Eidsvoll. De har også rykket ut til Moss for å fjerne bygningsmaterialer som har blåst ut i veien.

SLUSENE ÅPNES: Fotograf Peter Maier filmet et kraftig lokalt regnvær over innsjøen Millstättersee i Østerrike. I løpet av kort tid går det fra solskinn til et enormt regnskyll. Værfenomenet kalles «microburst». Ifølge meteorolog Ragnhild Nordhagen oppstår det når bygen er veldig isolert og det er kraftig vertikal fallvind. Nedfallsvinden skyldes en... Vis mer

Sikre løse gjenstander

Langs Oslofjorden vil det blåse sterk kuling rett inn onsdag kveld og natt til torsdag. Folk med småbåter oppfordres til å ikke ta noen tur utpå. Østlandet vil få enda mer vind fredag.

Politiet har også gått ut med oppfordring om at folk må sikre løse gjenstander og stillaser.

Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel på oransje nivå for regn i Vestfold, Buskerud og Telemark.

De regner med at det kan komme mellom 40 og 50 millimeter nedbør på tre timer natt til lørdag.

STERK VIND: Det meldes også om sterk vind i Oslo. En ivrig kiter ved Hukodden visste hvordan han skulle utnytte det onsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STERK VIND: Det meldes også om sterk vind i Oslo. En ivrig kiter ved Hukodden visste hvordan han skulle utnytte det onsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Falsk alarm

Like før klokka 22 melder Oslo politidistrikt på Twitter at de har fått inn meldinger om at plater har blåst ned fra et bygg i Operagata i Oslo sentrum. De har ikke fått noen meldinger om personskade.

Minutter seinere opplyste de om at det sannsynligvis dreier seg om plast som har blåst av gårde.