Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sterke anklager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • TV 2 har påvist konsekvensene av at barnevernet kan si opp kontrakten med barna som det offentlige har overtatt omsorgen for, etter at barnet er fylt 18 år. Det er vanskelig for barn å miste kontakten med pårørende som er satt i de biologiske foreldrenes sted, på et tidspunkt i livet som er preget av stor usikkerhet ved overgangen til en selvstendig voksenrolle. Bare en tredjedel av barna klarer seg godt. En tredjedel får store problemer. Den siste tredjedelen faller helt utenfor, og mange begår selvmord, fikk vi opplyst.
  • Barne- og familieminister Laila Dåvøy reagerer med forskrekkelse og lover å undersøke saken. Det skulle bare mangle. At barnevernet avvikler omsorgsansvaret på et tidspunkt da dette kan oppleves som et svik i en meget sårbar fase, kan ikke være nytt for ministeren. Derimot blir det nå tydelig for alle at det først er når mediene tar tak i saken, at de ansvarlige reagerer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media