STERKE BILDER: James Boyd (38) ble skutt av politiet

Campet ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Befolkningen i Albuquerque i det sørlige USA er i opprør etter at flere politioffiserer den 16. mars fyrte løs mot uteliggeren James Boyd, som hadde slått seg til i en fjellside utenfor byen.

Det hele ble filmet av et kamera montert på hjelmen til en av politimennene.

Vi advarer mot sterke bilder i videoen øverst i saken.

Fortsatte skytingen Videoen, som senere ble offentliggjort av politiet, viser at politimennene fortsatte å skyte selv etter at Boyd hadde snudd seg bort fra dem.

Episoden fikk det til å renne over for befolkningen i byen i delstaten New Mexico i det sørlige USA. I går demonstrerte folk i gatene i Albuquerque i ti timer, ifølge Sky News. Protestene var så kraftige at politiet så seg nødt til å svare med tåregass.

Folkemassen var ifølge Sky rasende over det lokale politiets håndtering av 37 skyteepisoder siden 2010, hvorav 23 fikk en dødelig utgang.

Nådde kokepunktet Det var skytingen mot James Boyd den 16. mars som utløste gårsdagens ville protester, etter at Justisdepartementet i et år har etterforsket det lokale politiet for brudd mot borgerrettighetene og uforholdsmessig voldsbruk.

- Det har nådd kokepunktet, og folk har fått nok, sa 23-årige Alexander Siderits ifølge Sky News.

Igår haglet det med stein mot politiet i Albuquerque, gater ble blokkert og folkemengden ropte slagord mot politiet. I hvert fall en person skal ha kommet til skade.

- Regjeringsagent Ifølge den lokale TV-stasjonen KRQE News, som er en del av CBS' nettverk, hadde James Boyd kranglet med politiet i mer enn tre timer den fatale søndagen den 16. mars.

I begynnelsen av hendelsen skal han ha gitt uttrykk for at han var en agent for regjeringen.

- Ikke prøv å gi meg, Forsvarsdepartementet, en ordre til, sa han.

Det har bidratt sterkt til protestene at videobildene viser Boyd i det han snur seg vekk fra politifolkene - men at de bare fortsetter å skyte mens de roper og vil ha ham ned på bakken.

- Mord Mens enkelte kritikere har gått så langt som til å kalle politiets voldsbruk mot Boyd for et mord, mener politiet at håndteringen var rettferdiggjort av Boyds opptreden.

I løpet av videoen, som politiet offentliggjorde på en pressekonferanse noen dager etter hendelsen, sier Boyd blant annet at han «nesten» vil drepe politifolkene «nå med det samme».

Like etterpå sier han derimot at de ikke behøver bekymre seg for sikkerheten og at han ikke er noen morder. Rett etter dette blir han skutt og drept.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer