Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sterke detaljhandelstall: - For tidlig å si at veksten er tilbake

Analytikerne vil ikke konkludere med noe etter dagens detaljhandelstall.

 Usikker:  Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets vil ikke konkludere med noe etter dagens detaljhandelstall.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Usikker: Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets vil ikke konkludere med noe etter dagens detaljhandelstall. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tall fra SSB viste onsdag at den sesongjusterte volumindeksen for detaljhandel eksklusive motorkjøretøyer steg 0,6 prosent på månedsbasis i november.

DNB Markets ventet seg 0,4 prosent oppgang fra oktober, mens konsensus lå på 0,2 prosent.

Veksten fra september til oktober var på 0,9 prosent.

Disse bidro mest Flere bransjer hadde økning i omsetningsvolumet fra oktober til november i år. Butikker med salg av elektriske husholdningsapparater, sportsutstyr, møbler og innredningsartikler bidro særlig til økningen. Salg via internett bidro også.

Dagligvarebutikkene og butikker med salg av IKT-utstyr og telekommunikasjonsutstyr hadde derimot en nedgang.

Virkedagskorrigert Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet hos detaljhandelsbedriftene steg 0,3 prosent i perioden september—november 2015, sammenlignet med samme tremånedersperiode 2014.

- For tidlig å si om veksten er tilbake - Detaljhandelen har tatt seg opp de siste månedene, men det er fortsatt for tidlig å si at veksten er tilbake etter noen svake måneder. Uansett var dagens tall noe på den sterke siden i forhold til både Norges Banks og våre prognoser, skriver Nordeas sjefanalytiker Erik Bruce i en kommentar.

Bruce fremhever at veksten fortsatt er svak fra våren, og at man må ta høyde for julehandelen i november og desember, selv om det korrigeres for dette i SSB-tallene.

Nordea-analytikeren får støtte fra Handelsbanken Capital Markets' Marius Gonsholt Hov.

- Det er for tidlig å konkludere noe ut fra dagens tall etter vårt syn. Særlig fordi månedstallene er så volatile, og faktumet at vi er usikre på effektene av Black Friday, skriver han i en kommentar.

Gosnholt Hov noterer også at vi får to nye detaljhandelsrapporter før rentemøtet i mars.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media