Sterke indiser mot ektemannen

Hassan Ben Mabrouk Zedini svettet i retten og hadde vanskelig å svare for seg da bevisene mot ham tårnet seg opp. Zedini står tiltalt for å ha drept sin kone Barbro 8. mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barbro Zedinis døde kropp ble funnet i en gjentapet sovepose i Gjersjøen i Follo 17. mai i fjor. Hennes avkappede armer ble funnet i bag like ved. I bagen fantes det også en rekke gjenstander som kan knytte Hassan Zedini til saken.

  • En vaskeklut med et av Hassans hårstrå.
  • En sprayflaske som tidligere hadde inneholdt rengjøringsmiddel. Politiet fant identiske flasker i Hassan Zedinis kjellerbod. Flaskene fås ikke kjøpt i vanlige forretninger, og Hassan hadde fått sine gjennom jobben som rengjører.
  • Flere lange fyrstikker og et blått stearinlys. Identiske gjenstander ble funnet i parets leilighet.
  • Tapen som var brukt for å lime igjen soveposen med liket var av samme fabrikat som to taperuller Hassan og hans bror hadde kjøpt på Nille, noen få dager før Barbro Zedini forsvant.

- Jeg må ha glemt taperullene igjen på butikken, sa Hassan Zedini i retten.

  • Politiets mobiltelefonutskrifter plasserer Zedini i umiddelbar nærhet av Gjersjøen, på det tidspunktet politiet mener liket av Barbro ble dumpet der. Hassans mobiltelefon er benyttet klokken 16.58 den 8. mai, og registrert på basestasjonen på Mastemyr. Det er basestasjonen som dekker området ved Gjersjøen.

Zedini hevdet selv at han befant seg på Mastemyr hotell for å hente et narkoparti, da han både var langer og bruker av stoffet. Han hevdet at han ikke hadde noe med drapet å gjøre, og at han ikke hadde noe motiv for å drepe sin kone.

Aktoratet har stevnet 42 vitner i rettsaken mot Hassan Zedini. Saken ventes å pågå i sju dager i Oslo byrett.