- Sterke krefter i sving for å fjerne Valla

Demonstrasjon mot VG i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bevæpnet med skilt og røde tulipaner møtte en gruppe på rundt 70 mennesker opp foran VG huset for å støtte tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla.

«LO trenger sterke kvinner» og «Mannemakt og heksjakt?» sto det på skiltene.

- Mange av oss orket ikke å se på nyhetene i går. Vi var opprørte og sinte. Media har oppført seg som en reaksjonær kraft som bekrefter alle myter og fordommer og slik holder samfunnet på plass der det er. Valla ble for mektig og utålelig til slutt, sier lederen for gruppen «Kvinner som støtter Valla», Marielle Leraand, til Dagbladet.no.

Annerkjenner ikke rapporten

- Valla har jo kjempet mot kvinner i sin egen organisasjon. Kan dere forsvare det som kvinnesakskamp?

- Media sier det hele tiden. Jeg vil ikke annerkjenne en granskningskommisjon som er satt ned av media. De har gått ut og skapt et scenario, en offentlig rettergang. Og den har gått ut over en kvinne, sa Marielle Leraand til Dagbladet.no.

Hun mente også at granskingskommisjonen som ble ledet av advokat Jan Fougner hadde mistet sin troverdighet ved at de tillot lekkasjer under arbeidet med rapporten som felte Gerd-Liv Valla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.