- Sterke krefter i sving for å fjerne Valla

Demonstrasjon mot VG i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bevæpnet med skilt og røde tulipaner møtte en gruppe på rundt 70 mennesker opp foran VG huset for å støtte tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla.

«LO trenger sterke kvinner» og «Mannemakt og heksjakt?» sto det på skiltene.

- Mange av oss orket ikke å se på nyhetene i går. Vi var opprørte og sinte. Media har oppført seg som en reaksjonær kraft som bekrefter alle myter og fordommer og slik holder samfunnet på plass der det er. Valla ble for mektig og utålelig til slutt, sier lederen for gruppen «Kvinner som støtter Valla», Marielle Leraand, til Dagbladet.no.

Annerkjenner ikke rapporten

- Valla har jo kjempet mot kvinner i sin egen organisasjon. Kan dere forsvare det som kvinnesakskamp?

- Media sier det hele tiden. Jeg vil ikke annerkjenne en granskningskommisjon som er satt ned av media. De har gått ut og skapt et scenario, en offentlig rettergang. Og den har gått ut over en kvinne, sa Marielle Leraand til Dagbladet.no.

Hun mente også at granskingskommisjonen som ble ledet av advokat Jan Fougner hadde mistet sin troverdighet ved at de tillot lekkasjer under arbeidet med rapporten som felte Gerd-Liv Valla.

Ikke slutten på Valla-saken

En som var mer kritisk til Vallas skjebne og uttrykket støtte for Vallas arbeid i LO, var lederen for LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot. Han mente at en makttrio bestående av høyrefløyen i Arbeiderpartiet, pressen og alle de andre, hadde slått seg sammen for å kvitte seg med Valla.

- Denne saken handler ikke lenger om Yssen. Vi må få frem i lyset alt det som har skjedd. Dette er ikke slutten, men starten på Valla-saken, sa Byrkjeflot til de oppmøtte.

Støttedemonstrasjonen varte i en halvtime og på slutten ble alle oppfordret til å legge ned blomster foran VG.

- Slik som man gjør i en begravelse, sa Marielle Leraand og mottok trampeklapp fra de oppmøtte.

Protest: En av de oppmøtte viser hva hun mener om LO\'s måte å behandle Valla på. Støttegruppa var også sterkt kritiske til media.
MEDIEKRITIKK: Demonstrasjonen fant sted utenfor VG-huset.