Sterke protester fra idrettsstjerner etter kvelertaket som kostet Eric Garner livet

Protesterer mot politivolden.

STERK PROTEST: Cleveland Browns Johnson Bademosi viste sin støtte til Eric Garner og de mange demonstrasjonene som har vært i USA denne uka. Her i forkant av kveldens kamp mot Indianapolis Colts. Foto: Jason Miller/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
STERK PROTEST: Cleveland Browns Johnson Bademosi viste sin støtte til Eric Garner og de mange demonstrasjonene som har vært i USA denne uka. Her i forkant av kveldens kamp mot Indianapolis Colts. Foto: Jason Miller/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rasismedebatten har blusset opp for fullt etter flere saker der politiet har brukt det som oppfattes som unødvendig mye makt mot svarte under pågripelser og politiaksjoner.

Fellesnevneren i saken mot for eksempel den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown, som ble skutt av betjenten Darren Wilson og seksbarnsfaren Eric Garner (43) som døde etter en pågripelse hvor det ble tatt kvelertak på ham, er at ingen av politifolkene har blitt tiltalt.

I en rekke byer over hele USA har mange tusen demonstranter den siste uka protestert mot de mange drapene på svarte, ubevæpnede amerikanere utført av hvite politimenn.

Idrettsstjerner med millionlønninger i amerikansk toppidrett har også, noe uvanlig, tatt debatten til idrettsarenaen.

«I can't breathe» I løpet av helga har det vært kamper i både NBA, og i amerikansk fotballs NFL.

Chicago Bulls-stjernen Derrick Rose varmet i går opp i forkant av kampen mot Golden State Warriors i United Center i Chicago i går kveld ikledd ei T-skjorte med påskriften «I can't breathe» over hele brystet, skriver nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer