Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sterke reaksjoner etter at ambulanse under utrykning fikk parkeringsbot

Klara Karlsson fikk en bot etter å ha rykket ut til pasient. - Vi trodde noen prøvde å lure oss, sier hun.

FIKK BOT: Ambulansearbeideren Klara Karlsson trodde noen spøkte med henne da hun fant en bot på ambulansen sin. Foto: Privat
FIKK BOT: Ambulansearbeideren Klara Karlsson trodde noen spøkte med henne da hun fant en bot på ambulansen sin. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske ambulansearbeideren Klara Karlsson kunne ikke tro sine egne øyne da hun så at hun hadde fått en parkeringsbot på 750 kroner etter å ha rykket ut for å hente en eldre pasient med brystsmerter.

Det er det mange andre som heller ikke kan, hvis man skal tro tilbakemeldingene på Facebook-innlegget som kvinnen postet klokka 16.00 onsdag ettermiddag.

Hele 35 000 mennesker har nemlig reagert på innlegget rettet mot det nederlandske parkeringsselskapet Q-park. Over 19 000 har delt det.

Besøkte eldre pasient

«Hei Q-park!» begynner den svenske ambulansearbeideren innlegget, som også er kommentert av 10 000 mennesker.

«Jobben vår krever at vi drar på hjembesøk til folk som er hardt skadd og i umiddelbar behov for medisinsk hjelp. Hver dag møter vi mennesker som ikke klarer å komme seg til sykehuset og som trenger at vi henter dem», skriver Karlsson videre.

Til Dagbladet sier kvinnen at de ikke har tid til å lete etter parkeringsplasser og betale for parkering når de rykker ut. Noen ganger har ambulansearbeidere likevel behov for å parkere.

- Vi besøkte vi en eldre pasient med smerter i brystet, og parkerte ambulansen utenfor et boligkompleks slik at vi ikke blokkerte gaten. Vi var hos pasienten i omlag en time før vi dro tilbake til sykehuset. Det var ikke før vi hadde kommet frem at vi så boten, sier Karlsson, som trodde det hele måtte være en spøk.

Trodde det var en spøk

- Vi trodde noen prøvde å lure oss. Det har skjedd i Sverige før, at privatpersoner som har fått en bot legger den på en annen bil og tror de skal betale regningen for dem, forklarer hun.

Det var ikke før Karlssons kollega sjekket registreringsnummeret på boten at de fikk bekreftet at den var deres. Da ble hun forvirret.

- Mens vi tok oss av en syk og redd person, tok du deg tid til å fotografere bilen og printe ut en parkeringsbot på 750 kroner fordi vi ikke betalte for parkering, skriver Karlsson i Facebook-innlegget sitt.

Videre skriver Karlsson at boten fører til at hun nå må betale for parkeringsboten.

- Kanskje dere kan klare å være litt mer hensynsfulle overfor ambulansepersonell. Neste gang kan det nemlig hende vi er hjemme med deg eller dine foreldre, avslutter hun.

Overfor Dagbladet forklarer Karlsson at det hele kjentes merkelig.

- Det kjentes så rart å få parkeringsbot på jobb. Vi jobber i et yrke der vi hjelper mennesker hele dagen, også tror man liksom at folk respekterer og setter nok pris på det til ikke å gi bøter.

Ber om unnskyldning

Ifølge daglig leder i Q-park, Peder Ståhlberg er det hele en eneste stor misforståelse. Han sier parkeringsvakten ikke forstod at ambulansen var på utrykning.

- Parkeringsvakten vår visste ikke at ambulansen hadde en pågående utrykning fordi den stod parkert på en plass der det kreves betaling. Han trodde det var en privat parkering, sier Ståhlberg.

Hadde ambulansen stått ved trappehuset, hadde den ikke fått bot.

- Fordi det var en pågående utkjøring har selskapet derfor makulert boten og bedt om unnskyldning, forklarer han.

- Har dere som vane å bøtelegge ambulanser som rykker ut?

Nei, det er ikke vanlig. Ambulanser, politi- og brannbiler under utrykning får parkere i strid med parkeringsforskriftene. Dette er et unntak siden vakten ikke har forstått at det var det, sier Ståhlberg.

Rammet inn boten

Selv om Karlsson ikke har blitt kontaktet av parkeringsselskapet personlig, ser hun i ettertid på hendelsen med et smil.

- Det ble en sak på sykehuset da vi kom tilbake og viste dem lappen. Q-park gjorde en feil, men de innrømmet det og har bedt om unnskyldning offentlig. Det er morsomt, men vi kommer til å huske det lenge, sier hun.

- Jeg har nemlig rammet den inn og hengt den på veggen på kontoret mitt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling