Sterke reaksjoner etter at hun dukket opp på FOX i en hijab av det amerikanske flagget

- Jeg elsker flagget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka gjorde Donald Trump det klart i en tale at USA «ikke har noe annet valg» enn å stenge flere av landets moskeer. Dette på grunn av at disse at mange unge radikaliseres her.

Tirsdag kveld var hans talsperson, Katrina Pierson på den amerikanske TV-kanalen FOX News for å argumentere for synspunktene til presidentkandidaten. På den andre siden av diskusjonen var Saba Ahmed, grunnlegger av Den muslimske republikanske koallisjonen.

- Jeg elsker flagget Men mer enn selve debatten, var det antrekke Ahmed hadde valgt for anledningen som stjal oppmerksomheten da hun dukket opp på skjermen i det amerikanske flagget drapert som en hijab.

- Jeg elsker flagget. Det er derfor jeg har det på meg, fordi jeg er stolt av det. Jeg ville bare vise at muslimske amerikanere også kan være patriotiske, sa hun.

I ettertid av intervjuet har Ahmed fått kritikk for stuntet. Mange mente at hun ikke viste flagget tilstrekkelig respekt.

- Den positive responsen på Twitter har vært flott, men jeg har også fått mye hatmail. Folk er bekymret for at jeg ikke viser flagget respekt, men det var aldri min hensikt, sier hun til Daily News.

Reaksjoner Og ganske riktig, responsen på Twitter har vært blandet.

- Dette er ikke riktig tidspunkt for en muslim å ta på seg det amerikanske flagget som en hijab. Dårlig timing av henne, sier Rebecca Bodreaux.

- Det amerikanske flagget er ikke en hijab. Hun fornærmer Amerika ved å bruke det på den måten, skriver Zephrine Templar.

Mens andre viser støtte til det de mener er en modig handling.

- Denne hijaben tar livet av islamofobi, skriver Aneska Zharkov.

- Å ha på seg det amerikanske flagget som en hijab på FOX viser virkelig mot, sier Shivam Bhatt.

Styrker på bakken Samtidig argumenterer den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush for amerikanske bakkestyrker i Irak for å delta i kampen mot IS.

Men standpunktet kommer uvegerlig til å få folk til å sammenlikne ham med broren George W. Bushs invasjon av Irak, som blant andre president Barack Obama har sagt var en medvirkende årsak til at IS oppsto i det hele tatt. Det skriver NTB.

- Radikale islamistiske terrorister har erklært krig mot den vestlige verden. Deres mål å ødelegge oss totalt. Vi kan ikke komme unna denne trusselen, eller forhandle med den. Vi har ikke noe annet valg enn å tilføye den nederlag, sa Bush på et valgmøte på militærakademiet i Charleston i South Carolina onsdag.