Sterke reaksjoner etter at politi skjøt hjemløs mann i Los Angeles

Skytingen filmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hjemløs person i Los Angeles ble skutt og drept i et basketak med amerikansk politi søndag. Videoen av hendelsen skaper reaksjoner i USA.

Det er ikke klart om den hjemløse bar våpen, men det hevdes at skuddramaet oppsto fordi vedkommende tok tak i en av betjentenes pistoler, skriver Los Angeles Times. Hendelsen fant sted like før klokken 12 søndag formiddag.

Politiet skal ha pågrepet den hjemløse mannen i sentrum av Los Angeles etter melding om tyveri. Han skal ha motsatt seg pågripelsen.

- Det oppsto et basketak om et tjenestevåpen, som resulterte i en skyteepisode, sier politiinspektør Andrew Smith til avisa.

Fem skudd ble avfyrt, og mannen ble erklært død på stedet. Minst fire politibetjenter var involvert i hendelsen, ifølge Washington Post.

Polititalsmann Barry Montgomery sier til TV-kanalen KTLA at hendelsen vil bli grundig gransket.

- Det vil bli en lang etterforskning og vi vil komme til bunns i dette, sier han.

Ifølge The Guardian vil det avgjørende i etterforskningen bli om mannen forsøkte å ta et våpen fra politibetjentene. Det er ulike vitnebeskrivelser knyttet til dette, skriver avisa. Enkelte vitner sier til LA Times at mannen, som ble kalt «Africa», ikke utgjorde noen trussel. Et vitne sier til avisa at politiet hadde kommet området og spurt etter mannen, fordi de ville at han skulle fjerne teltet sitt fra fortauet.

Det er lov til å sove på gata i Los Angeles mellom kl. 21 og kl. 06, men telt og liknende må fjernes på dagtid.

- Han ble drept på grunn av et telt, sier vitnet.

Forbipasserende filmet sammenstøtet i Los Angeles. Hendelsen har fått stor oppmerksomhet i USA, som har lagt bak seg et år med flere kontroversielle skyteepisoder der politiet er involvert, blant annet da 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept i Ferguson.

(Dagbladet/NTB)