Sterke reaksjoner etter sjokk-overgang

Flere i Ap reagerer kraftig på at veteran Jan Bøhler har sagt ja til å bli foreslått på topp på stortingslista til Senterpartiet, som tar han imot med åpne armer.

SE LIVE: Bøhler om partibyttet. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat da alt skulle handle om politikk for Arbeiderpartiet framover, meldte partiveteran Jan Bøhler i dag overgang til Senterpartiet.

- Partiene er ikke målet, bare et middel. Lojaliteten skal ligge til alle menneskene vi representerer. Dette må vi huske på hver dag i alt vi gjør. Jeg har snakket mye med Trygve Slagsvold Vedum og Bjørg Sandkjær, som er leder i Oslo Sp, og deres nominasjonskomité om dette i det siste, skriver Bøhler på Facebook i dag.

Sterke reaksjoner

At Bøhler melder overgang, er dårlige nyheter for Aps partileder Jonas Gahr Støre, som sårt trenger 68-åringens velgertekke i Oslo øst. Selv synes han beslutningen er «synd», mens Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, kommer med en kraftigere uttalelse:

- Jeg er svært skuffet over at Jan Bøhler velger å bytte parti. Han hatt de fleste verv det er mulig å ha i Arbeiderpartiet og representert oss på Stortinget i 16 år. Det å være tillitsvalgt og folkevalgt for Arbeiderpartiet er å jobbe for noe som er større enn deg sjøl. Oslo er en by i vekst og det skjer mye bra i byen vår, og Oslo Arbeiderparti tar ansvar og viser vei gjennom tydelige sosialdemokratisk politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer