Sterke reaksjoner etter sjokk-overgang

Flere i Ap reagerer kraftig på at veteran Jan Bøhler har sagt ja til å bli foreslått på topp på stortingslista til Senterpartiet, som tar han imot med åpne armer.

SE LIVE: Bøhler om partibyttet. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat da alt skulle handle om politikk for Arbeiderpartiet framover, meldte partiveteran Jan Bøhler i dag overgang til Senterpartiet.

- Partiene er ikke målet, bare et middel. Lojaliteten skal ligge til alle menneskene vi representerer. Dette må vi huske på hver dag i alt vi gjør. Jeg har snakket mye med Trygve Slagsvold Vedum og Bjørg Sandkjær, som er leder i Oslo Sp, og deres nominasjonskomité om dette i det siste, skriver Bøhler på Facebook i dag.

Sterke reaksjoner

At Bøhler melder overgang, er dårlige nyheter for Aps partileder Jonas Gahr Støre, som sårt trenger 68-åringens velgertekke i Oslo øst. Selv synes han beslutningen er «synd», mens Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, kommer med en kraftigere uttalelse:

- Jeg er svært skuffet over at Jan Bøhler velger å bytte parti. Han hatt de fleste verv det er mulig å ha i Arbeiderpartiet og representert oss på Stortinget i 16 år. Det å være tillitsvalgt og folkevalgt for Arbeiderpartiet er å jobbe for noe som er større enn deg sjøl. Oslo er en by i vekst og det skjer mye bra i byen vår, og Oslo Arbeiderparti tar ansvar og viser vei gjennom tydelige sosialdemokratisk politikk.

Også Andreas Hasle, som sitter i Oslo bystyre for Arbeiderpartiet, reagerer sterkt.

- For en jævla selvopptatt sviker, skrev Hasle på Twitter, men angret kort tid seinere på den krasse ordbruken og slettet den opprinnelige meldingen.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Jeg er både skuffa og sjokka. Jeg syns dette er et kraftig svik. Dette er en mann som har fått alle muligheter i Ap i over 30 år, også velger han å stikke av på denne måten?

Halse er overrasket over at Bøhler, med sine dype røtter i arbeiderbevegelsen, nå velger å gå til Senterpartiet.

- Dette er et parti som vil flytte penger ut av Oslo og ut av Groruddalen. Det er overraskende at han vil støtte det, sier han.

«INNMARI VÅRS»: Arbeiderpartiets Jan Bøhler er nok en gang ute med ny musikk. Reporter: Emilie Rydning Vis mer

Ønskes velkommen

Den mangeårige Ap-profilen Jan Bøhler ønskes imidlertid hjertelig velkommen i Senterpartiet.

- En gledelig nyhet, han er hjertelig velkommen i Senterpartiet. Og med Jan som kandidat vil vi også styrke oss i Oslo. Jeg gleder meg til å samarbeide med Jan og til å vinne valget sammen neste år, sier Sps Sandra Borch til Dagbladet.

Partiveteran Kjersti Toppe er hjertens enig med Sandra Borch.

- Jeg ble skikkelig glad da jeg hørte denne nyheten. Dette betyr mye for vårt arbeid med å bevare Ullevål sykehus, der Jan Bøhler har stått på Sp sin linje hele veien, sier Toppe til Dagbladet torsdag morgen.

Finanspolitisk talsperson i Sp, Sigbjørn Gjelsvik, er også fornøyd med nyervervelsen.

- Dette er jo strålende nyheter. Jan er virkelig en ombudsmann som lytter til folket. Han gir en veldig solid og god begrunnelse for sitt valg av parti, og jeg er veldig på linje med ham i de sakene han trekker fram, sier Gjelsvik.

Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum har ikke besvart Dagbladets henvendelser. De møter pressen klokka 11 i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer