Sterke reaksjoner på Frp-brosjyre

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Fremskrittspartiet ga ut en valgbrosjyre med bilde av en mann med finlandshette og hagle og teksten «Gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SOS Rasisme er blant dem som ikke har mye til overs for Frp-brosjyren og et tilhørende bilde av en ung mann med et håndvåpen på partiets nettsider..

– Hårreisende, men ikke overraskende. Det er ventet at Frp kommer med et slikt skittent utspill i valgkampen, sier leder Trond Torbjørnsen til NRK.

– Spekulativt

Også fra flere av Frps motstandere i valgkampen har det kommet reaksjoner. Statsminister Kjell Magne Bondevik omtaler brosjyren som spekulativ

– Dette er spekulativt. Fremskrittspartiet spiller på folks fremmedfrykt. Jeg regnet vel med at dette ville komme i valgkampen, men jeg synes det er trist, sier Bondevik til Dagsavisen.

Han mener brosjyrene illustrerer avstanden mellom Frp og KrF og viser hvorfor et forpliktende samarbeid mellom dagens regjeringskoalisjon og Fremskrittspartiet er så vanskelig.

Haider og Le Pen

Også regjeringspartner Venstre misliker motstanderens brosjyre. Partileder Olaf Thommesen mener brosjyren plasserer Frp blant de høyreekstreme partiene i Europa.

– Dette er en argumentasjon som vi tidligere har sett Le Pen i Frankrike og Haider i Østerrike stå for, nå er den norske debatten brakt ned på dette nivået, sier Thommessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer