GOLIAT

Sterke reaksjoner på siste Goliat-vending fra Terje Søviknes: - Vitner om en pill råtten kultur

KrF, Venstre, SV, Miljøpartiet og Ap krever bedre svar fra oljeminister Terje Søviknes i den nå meget betente Goliat-saken.

TRØBBEL I SIKTE: En rekke partier på Stortinget er ikke fornøyd med informasjonen oljeminister Terje Søviknes har gitt dem. Nå vil partiene vurdere om statsråden har brutt informasjonsplikten - omtalt som statsrådenes dødssynd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRØBBEL I SIKTE: En rekke partier på Stortinget er ikke fornøyd med informasjonen oljeminister Terje Søviknes har gitt dem. Nå vil partiene vurdere om statsråden har brutt informasjonsplikten - omtalt som statsrådenes dødssynd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag innrømmet olje- og energidepartementet at Oljedirektoratet i 2015 gjorde en lønnsomhetsvurdering av Goliat-feltet.

Men i en pressemelding hevdet departementet at de aldri fikk disse beregningene av sitt underliggende direktorat.

Søviknes har derfor ikke ført Stortinget bak lyset, ifølge departementet. Presseskrivet kom etter Dagbladet tirsdag morgen fikk bekreftet at direktoratet hadde tallene Stortinget ønsket.

Stortinget ba i høst oljeminister Terje Søviknes (Frp) om en vurdering av lønnsomheten til Goliat, men statsråden sa: «Departementet har ikke en egen beregning for hvilket tidspunkt feltet gir positiv nåverdi».

I presseskrivet i ettermiddag kom det også fram at Oljedirektoratet allerede i 2015 slo fast at Goliat-feltet i beste fall blir «marginalt lønnsomt eller marginalt ulønnsomt».

Antagelser rundt manglende lønnsomhet på Goliat var utgangspunktet for at Stortinget begynte å grave i saken tidligere i høst, særlig etter e-poster fra departementet og oljeselskapet Eni ble offentliggjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.