- Sterkt å se hvor uberørt han er

Arbeiderpartiets Jan Bøhler hadde stålsatt seg på forhånd, men syns det er utrolig tøft å følge rettssaken.

STOLT: Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann, Jan Bøhler (Ap), er imponert og stolt over starten på 22. juli-rettssaken. Den har vært den norske rettssamfunnet verdig, mener han. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
STOLT: Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann, Jan Bøhler (Ap), er imponert og stolt over starten på 22. juli-rettssaken. Den har vært den norske rettssamfunnet verdig, mener han. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tror det er tøft for mange å oppleve at han er så uberørt. Personlig tenker jeg: At det går an å drepe så mange barn og unge, og så sitte der upåvirket. Det er helt ufattelig.

Det sier Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann, Jan Bøhler, til Dagbladet.

Han følger rettssaken mot Anders Behring Breivik nøye fra sitt kontor på Stortinget. Selv om han hadde stålsatt seg på forhånd, syns han det er nesten var overraskende sterkt å høre rettens kliniske gjennomgang av ugjerningene i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Breivik viste ingen tegn til følelser da de grusomme drapsdetaljene fra tiltalen ble lest opp i retten. Grepet- Det blir feil å si at det er overraskende sterkt, men vi har ikke kommet så nært ham før. Og det å få gjennomgangen i de rettslige rammene, og med den høytideligheten som retten gir, det går veldig inn på en, sier han.

Bøhler er leder av Oslo AP, som ble hardt rammet 22. juli i fjor. Han syns særlig det var sterkt å høre Breiviks stemme for første gang.

- Han framstår som en som har behov for å hevde seg. Jeg syns måten han framstår på, er ufattelig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer