- Sterkt kritikkverdig

- Dersom statsminister Kjell Magne Bondevik setter sammen sitt reiseprogram etter Molde Fotballklubbs kamper, og ikke med det for øye å gjøre en jobb for Norge, da er det sterkt kritikkverdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Frp-formann Carl I. Hagen, som også er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Bondevik må gjerne reise til Madrid for å se fotball, men da bør han betale billetten sjøl. Skattebetalerne bør ikke punge ut for at vi har en fotballinteressert statsminister, sier SVs nestleder Øystein Djupedal.

Både Hagen og Djupedal reagerer sterkt på opplysningene om at statsministeren arbeider for å kombinere en reise til New York med en fotballkamp i Madrid.

- Hadde Bondevik for lenge siden avtalt et møte i Madrid, og til sin store glede oppdaget at Molde skulle spille kamp i samme by samme kveld, ville det vært både hyggelig og uproblematisk. Men å konstruere et møte med statsminister Aznar, eller med næringslivsfolk i Spania, bare for å forsvare at han reiser til Madrid for å se Molde spiller kamp mot Real Madrid, det går ikke an, sier Djupedal til Dagbladet.

Hagen og Djupedal har full sympati for Bondeviks velkjente fotballinteresse, og begge unner ham gode fotballopplevelser både i Madrid og hjemme i Molde, men det går noen grenser, mener de.