Sterkt kritisk mot forsvarer

STAVANGER (NTB): 20-åringen som er tiltalt i Birgitte-saken kom med kraftige utfall både mot politiet og sin forrige forsvarer da han forklarte seg i ankesaken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen mente at advokat Arvid Sjødin var blitt lurt av politiet til å bidra til at han tilsto drapet på kusinen.

- Han ble lurt av politiet, i hvert fall er det slik han i dag sier det selv. Jeg hadde en forsvarer som ikke trodde på meg. Jeg forstår ikke hvordan en erfaren advokat som ham kan stole slik på politiet, sa 20-åringen.

Ifølge vitnemålet til 20-åringen bidro Sjødin til at han i februar/mars i fjor tilsto drapet på søskenbarnet Birgitte Tengs.

Tilståelsen

At han tilsto drapet vel tre uker etter at han ble varetektsfengslet, er sentralt i straffesaken mot 20-åringen. Da han i Karmsund herredsrett ble dømt til 14 års fengsel i november i fjor, valgte herredsretten å tro på den opprinnelige tilståelsen. Fetteren trakk i fjor sommer tilståelsen tilbake, og har siden karakterisert den som en ren fantasi.

20-åringen forsvares nå av advokatene Sigurd J. Klomsæt og Erik Nadheim. Hans tidligere forsvarer, advokat Sjødin, vil senere i rettssaken vitne om sin rolle i Birgitte-saken. Sjødin ville i dag ikke kommentere fetterens forklaring for Gulating lagmannsrett.

- Jeg vet at Sjødin ikke stolte på meg. I dagboken til Grindheim står det at Sjødin skal ha sagt «Nå må dere bare kjøre på, for snart sprekker han» om meg, forklarte 20-åringen.

Fetteren forklarte dette med at politiet etter hans mening, hadde gitt uriktige opplysninger til Sjødin.

ULOVLIG: Den nye forsvareren til Birgittes fetter, advokat Sigurd J. Klomsæt, mener politiet ikke fulgte loven da de avhørte hans klient.