Sterkt kritisk mot forsvarer

STAVANGER (NTB): 20-åringen som er tiltalt i Birgitte-saken kom med kraftige utfall både mot politiet og sin forrige forsvarer da han forklarte seg i ankesaken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20-åringen mente at advokat Arvid Sjødin var blitt lurt av politiet til å bidra til at han tilsto drapet på kusinen.

- Han ble lurt av politiet, i hvert fall er det slik han i dag sier det selv. Jeg hadde en forsvarer som ikke trodde på meg. Jeg forstår ikke hvordan en erfaren advokat som ham kan stole slik på politiet, sa 20-åringen.

Ifølge vitnemålet til 20-åringen bidro Sjødin til at han i februar/mars i fjor tilsto drapet på søskenbarnet Birgitte Tengs.

Tilståelsen

At han tilsto drapet vel tre uker etter at han ble varetektsfengslet, er sentralt i straffesaken mot 20-åringen. Da han i Karmsund herredsrett ble dømt til 14 års fengsel i november i fjor, valgte herredsretten å tro på den opprinnelige tilståelsen. Fetteren trakk i fjor sommer tilståelsen tilbake, og har siden karakterisert den som en ren fantasi.

20-åringen forsvares nå av advokatene Sigurd J. Klomsæt og Erik Nadheim. Hans tidligere forsvarer, advokat Sjødin, vil senere i rettssaken vitne om sin rolle i Birgitte-saken. Sjødin ville i dag ikke kommentere fetterens forklaring for Gulating lagmannsrett.

- Jeg vet at Sjødin ikke stolte på meg. I dagboken til Grindheim står det at Sjødin skal ha sagt «Nå må dere bare kjøre på, for snart sprekker han» om meg, forklarte 20-åringen.

Fetteren forklarte dette med at politiet etter hans mening, hadde gitt uriktige opplysninger til Sjødin.

ULOVLIG: Den nye forsvareren til Birgittes fetter, advokat Sigurd J. Klomsæt, mener politiet ikke fulgte loven da de avhørte hans klient.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer