Donald Trumps siste tale som president

- Sterkt narsissistisk

Ekspertene om Donald Trumps siste tale som president.

FÅR REFS: Donald Trump får refs for talen han leverte før han dro til Florida. Men ekspertene reagerer mest på at han ikke var i Joe Bidens innsettelse. Foto: NTB
FÅR REFS: Donald Trump får refs for talen han leverte før han dro til Florida. Men ekspertene reagerer mest på at han ikke var i Joe Bidens innsettelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

En æra som vil bli husket i amerikansk politikk er over:

Donald Trump hadde onsdag sine siste timer som USAs president. Trump har vært en uvanlig president, har til tider tatt svært kontroversielle valg, og gjorde det ingen president har gjort på et århundre da han bestemte seg for å droppe den nye presidentens innsettelse.

Verken i avskjedstalen på tjue minutter publisert tirsdag, eller på avskjeden på militærflyplassen i Maryland onsdag morgen, nevnte Trump Joe Biden vet ett ord. Noe av det har han sagt før, det var ting han måtte si, og enkelte ting var helt ventet.

- Det er mindre oppildnende enn det han har drevet med tidligere i vinter. Sånn sett, var det mer orden på ham enn det var før angrepet på Capitol Hill, sier USA-kjenner og kommentator Jan Arild Snoen til Dagbladet.

- Han opptrådte nokså verdig, for han å være, mener USA-ekspert og forsker i Norce, Hilmar Mjelde, til Dagbladet.

- Har gjort skade

Han mener Trump denne dagen først og fremst vil bli husket som den presidenten som ikke var til stede under den nye presidentens innsettelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer